Berkin’in ailesi ifade verdi

Gezi Parkı olayları sırasında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada bugün Elvan’ın ailesi ifade verdi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen anne Gülsüm Elvan ile baba Sam

Berkin’in ailesi ifade verdi

Gezi Parkı olayları sırasında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmada bugün Elvan’ın ailesi ifade verdi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen anne Gülsüm Elvan ile baba Sami Elvan Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici’ye ifade verdi.

İfadesinde olay günü yaşananları ayrıntılı olarak anlatan anne Gülsüm Elvan bir gün öncesinden mahallelerinde başlayan olaylara polisin müdahale ettiğini belirtti.

Anne Elvan savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi: "Olay gününü tam hatırlamıyorum, ama Berkin sabah 07.00 sıralarında evden çıktı. Ben çay koydum, ekmek almaya gidecektim ancak daha önceden ayağım kırıldığı için, Berkin ‘anne sen bir şey olursa kaçamazsın, ben kaçarım, koşa koşa gider gelirim’ dedi. Ancak aradan biraz zaman geçince kendisine kızdım çünkü zaman zaman gelmez arkadaşlarına takılır. Tam bu esnada ben çıkacaktım zil çaldı. Birisinin Berkin’in kafasının kırıldığını söylediğini duydum. Ben düşerek yaralandığını düşündüm. Ancak ben hastaneye geldiğimde kafasına gaz kapsülü geldiğini öğrendim. Şikayetçiyim."

İfadesinde çocuğunun tabutuna kırmızı bayrak sardığını hatırlatan anne Elvan, "Türk bayrağı bizim için semboldü ancak ben Pir Sultan Abdal geleneğinden gelen bir insanım. Bu nedenle kırmızı bayrağı sarmıştım. Kendi geleneğimizle çocuğumu defnettim ancak çocuğumun mezarına attığım beyaz tülbenttir. Ben ayrıca çocuğumun mezarına bilye atarken kesinlikle silah diye atmadım. Arkadaşları ile oynadığı bilye ve misketleri attım. Hatta bilyeleri de ben atmadım Berkin’in arkadaşları attı" dedi.

Savcılıkta sabah saatlerinde adliyeye gelerek ifade veren baba Sami Elvan ise, "Sabah 07.39 sıralarında kapımın zili çaldı. Bu esnada dışarıdan bir ses duydum. Dışarıdan gelen ses, Berkin’in kafasının kırıldığını ve hastaneye götürüldüğü şeklinde bağırıyordu" diye konuştu.

Olay günü mahalledeki marketin minibüsü ile Berkin’in Okmeydanı Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten baba Elvan, savcılıktaki ifadesinde, "Olay öncesinde 5 Haziran 2013 tarihinde Valilik’ten bizi aradıklarını söyleyen ismini hatırlayamadığım bir şahıs ‘Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelmemizi istediğini’ söyledi. Berkin ile emniyete gittik, emniyette kimlik bilgilerinin tespitinin ardından Berkin’e sorular sordular. Grup Yorum’dan bahsettiler, aslında kendilerinin de Grup Yorum’u sevdiklerini fakat Grup Yorum’un devlete karşı geldiğini, Berkin’in Grup Yorum’u sevdiğini, konserlere gittiğini, eylemlere katıldığını, bunu tasvip etmediklerini söylediler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler