Berkin Elvan ve babasına hakaret davasında karar

Berkin Elvan'a ve babasına yönelik sosyal medya üzerinden hakaret ve tehdit iddiasıyla yargılanan sanık 4 bin 200 TL para cezasına çarptırıldı.Sosyal medya üzerinden Berkin Elvan ve babasına yönelik hakaret ve tehdit iddiasıyla yargılanan sanık, 4 bin 200

Berkin Elvan ve babasına hakaret davasında karar

Berkin Elvan'a ve babasına yönelik sosyal medya üzerinden hakaret ve tehdit iddiasıyla yargılanan sanık 4 bin 200 TL para cezasına çarptırıldı.

Sosyal medya üzerinden Berkin Elvan ve babasına yönelik hakaret ve tehdit iddiasıyla yargılanan sanık, 4 bin 200 TL para cezasına çarptırıldı. İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Mustafa Andaç katılmazken, Elvan ailesinin avukatları hazır bulundu. Söz alan Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanığın yargılama aşamasında da benzer paylaşımlarda bulunduğunu ifade eden avukat Aslan cezanın en yüksek sınırdan verilmesini talep etti.

HAKARET VE TEHDİTTEN BERAAT

Kararını açıklayan mahkeme sanık Mustafa Andaç hakkında, Elvan'ın babasına hakaret ve tehdit suçlamalarından ceza istenildiğini hatırlattı. Mahkeme, suç unsuru oluşmadığından Andaç'ın bu suçlardan beraatine karar verdi.

ÖLENİN HATIRASINA HAKARETTEN 4 BİN 200 LİRA

Mahkeme sanık Mustafa Andaç'ın ölenin hatırasına hakaret suçundan ise 140 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Cezanın günlüğünü 30 liradan hesaplayan mahkeme Andaç'ın toplamda 4 bin 200 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sanığın sabıkasız oluşunu göz önüne alan mahkeme cezayı erteleyerek Andaç'ın 5 yıl boyunca denetime tabi tutulmasına karar verdi.

6 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Andaç'ın Berkin Elvan'ı kastederek, "Bir teröristi sokağa göndermeyi yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı" ifadeleriyle ölenin hatırasına hakaret ettiği ifade edilmişti.

İddianamede Andaç'ın hakaret ve tehdit suçlarından 6 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler