Berat Kandili ne zaman? - Berat Kandili hangi gün?

Beraat Kandiline kısa bir süre kaldı. Peki, 2015 yılı Beraat Kandili ne zaman? Beraat Kandilinde yapılması gereken ibadetler ve dualar neler?Berat Kandili Şaban aynın 14. Gününe denk gelmektedir. Bu da 2015 yılı için 1 Haziran tarihine denk geliyor. Ramaz

Berat Kandili ne zaman? - Berat Kandili hangi gün?

Beraat Kandiline kısa bir süre kaldı. Peki, 2015 yılı Beraat Kandili ne zaman? Beraat Kandilinde yapılması gereken ibadetler ve dualar neler?

Berat Kandili Şaban aynın 14. Gününe denk gelmektedir. Bu da 2015 yılı için 1 Haziran tarihine denk geliyor. Ramazan ayı ise miladi takvime göre 18 Haziran’da başlıyor. Ramazan ayında ilk sahur 17 Haziran’da yapılacak ve 18 Haziran Perşembe günü oruç tutulacak. Böylelikle ilk teravih namazı da 17 Haziran’da kılınacak.

Her yıl Şaban ayının ondördüncü gününü onbeşinci gününe bağlayan gece Berat gecesidir.Mübarek Berat Kandili gecesini ibadet ile geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi vardır.

Euzü billahi mine'ş-şeytani'r-racîm Bismillahi'r-rahmani'r-rahîm

Ey Bizleri varlığa erdiren,

Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran,

Güzeller Güzeli Rabbimiz!

Sana sonsuz hamd ü senalar olsun.

Kainatın İftihar Tablosu peygamber efendimize Sonsuz salat ü selam olsun.

*******

BERAT GECESİ DUASI;

“Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim” (Müslim, Salat, 222/1090; İbn-i Mâce, Hadis no: 3841)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler