Benim ifademi niye almadılar

Ergenekon davası sanığı Sedat Peker, son günlerde kamuoyua yansıyan şike soruşturması ile ilgili konuştu. Peker, "O konuyla ilgili beni nasıl ifadeye çağırmadılar anlamış değilim. Garibime gitti. Her dosyada bir numaralı sanık ben oluyordum." dedi.İstanbu

Benim ifademi niye almadılar

Ergenekon davası sanığı Sedat Peker, son günlerde kamuoyua yansıyan şike soruşturması ile ilgili konuştu. Peker, "O konuyla ilgili beni nasıl ifadeye çağırmadılar anlamış değilim. Garibime gitti. Her dosyada bir numaralı sanık ben oluyordum." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25'İ tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 202. duruşmasının görülmesine devam edildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan'ında aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada tutuklu sanık Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Mahkeme Heyeti üye hakimi Sedat Sami Haşıloğlu'nun ''Olgun Peker'in işkence görerek çocuk yapma yetisini yitirdiğini söylüyorsunuz ama 2 yaşında çocuğu var. Sürekli olarak neden bu konuyu dile getiriyorsunuz?'' şeklindeki soruya Murathan, ''2004 yılındaki olaylar sorulduğu için o konuyu dile getirdim. Olgun tedavi gördükten sonra çocuk yapma yetisini geri kazanmıştır'' cevabını verdi. Üye Haşıloğlu'nun, ''Sedat Peker'in milyarlarca dolar serveti var mı? '' sorusuna ise Murathan, ''Bu bahsedilen çok ciddi bir para. Bu parayı bankalarda gizleyemezsiniz. Bu paranın aklanabileceğini düşünmüyorum'' dedi. Bunun üzerine söz alan tutuklu sanık Bedirhan Şinal, ''Ben polisteki belgelerde Sedat Peker'in 2-3 milyar dolar parası olduğunu gördüm. Bu parayı yanındaki adamlara şirket kurarak, adamlarını kulüplerin başına getirerek, borsaya sürerek aklamaya çalıştı. Türk ticaretine soktu bu paraları. Sedat bey akıllı adamdır. Aklıyla dalga geçilecek biri değildir. Adamlarını kulüplerin başına geçirdi. Örneğin Sivasspor'un başına. Ben sadece bana anlatılanları aktarmak istedim'' dedi.

Bu sırada tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın duruşma sırasında hakarete varan küfürler sarf etmeye başlayınca Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Arslan'ın salondan çıkartılmasını istedi. Jandarma görevlileri tarafından ağzı kapatılarak salondan çıkartılmak istenen Arslan, baygınlık geçirdi. Ardından Arlsan, Jandarmalar eşliğinde salondan çıkarıldı.

Son duruşmalarda adının sıkça kullanıldığı söyleyen 1. Ergenekon davası tutuksuz sanığı Sedat Peker, söz aldı. Sedat Peker, ''Aydınlık grubundaki insanlar benden iyi insanlar olabilir. Ancak biz ayrı dünyaların insanlarıyız. İdeolojik görüşlerimiz farklıdır" dedi. Cezaevinde yatarken bazı işadamlarının gelerek kendisinden Serkan Akça hakkında şikayet vermemesi yönünde ricacı olduklarını ileri süren Peker, ''Ben de onun avukatı aracılığıyla istediği yönde ifadeler verdim. Meslekten atılmadı. Öğrendim ki benim iftira attığımı iddia ederek, suç duyurusunda bulunmuş." şeklinde konuştu.

Son günlerde kamuoyua yansıyan şike soruşturması ile ilgili de konuşan Peker, "O konuyla ilgili beni nasıl ifadeye çağırmadılar anlamış değilim. Garibime gitti. Her dosyada bir numaralı sanık ben oluyordum. Çaptan düştüğümü sandım. Sonradan öğrendim ki Serdar Akça organize suçlar bölümünden ayrılmış. O yüzden alınmadığımı anladım. Ben bu zamana kadar yaptığım herşeyi söyledim, gizlemedim.'' ifadelerini kullandı.

Sanık Bedirhan Şinal'ın ''Sedat Peker'in 3 milyar dolar serveti var'' iddialarına ise Peker, ''Ben para konusunda çok şanslıyım. Ben ailem, akrabalarım varlıklı kişiler. Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Benim her zaman param oldu ve harcadım. 3 milyar dolar büyük para. Bu para sebebiyle ülkeler arasında savaşlar çıkıyor. Bende ekonomik olarak zor bir süreç yaşadım. Cezaevindeyken eşimin dostumun parasıyla geçindim. Kartal'da bir arsam vardı. 1.5 milyon dolar değerindeydi. Şu anda oraya Kartal Adliyesi kuruldu. 1,5 milyona satamadığım arsayı 20 milyon dolara sattım." şeklinde cevap verdi.

İlhan Selçuk'un rahmetli olmadan önce Sedat Peker ile bir ilgisinin olmadığı sözlerini hatırlatan Peker, ''Allah'tan İlhan Selçuk ölmeden açıkladı. Bunları söylemeden ölseydi ne olurdu bilmiyorum. Benimde kendisiyle bir ilgim yoktur'' dedi. Şike operasyonu kapsamında gözaltına alınan Olgun Peker ile aralarında iki yaş olduğunu belirten Peker, ''Benim için Olgun Peker'in manevi babası diyorlar. Kendimi yaşlı hissediyorum. Ben mutlu bir insanım.'' şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem