'Ben Terörden Başkomiser Kemal'

İzmir'de, cep telefonuyla aradığı bir vatandaşa, "Ben Terörle Mücadele Şubesi'nden Başkomiser Kemal, adınıza banka hesapları açılmış, terör örgütü bu hesapları kullanıyor" diyerek 30 bin lirasını alan zanlı, polis tarafından yakalandı.Olay, bir banka göre

'Ben Terörden Başkomiser Kemal'

İzmir'de, cep telefonuyla aradığı bir vatandaşa, "Ben Terörle Mücadele Şubesi'nden Başkomiser Kemal, adınıza banka hesapları açılmış, terör örgütü bu hesapları kullanıyor" diyerek 30 bin lirasını alan zanlı, polis tarafından yakalandı.

Olay, bir banka görevlisinin dikkati sayesinde ortaya çıkarıldı. İzmir'de bulunan bir banka şubesinde çalışan görevli, polisi arayarak, iki gün üst üste şubelerine gelen bir kişinin sürekli para çektiğini, bu kişiye değişik illerden havale yapıldığını ve durumunun şüpheli olduğunu bildirdi.

İhbar üzerine sivil Güven Timleri ilgili banka şubesine giderek önlem aldı. Polisin bankada beklediği sırada bankaya gelen T.A. adlı zanlı, hesabından para çekmek istedi. Polis ekipleri zanlı T.A.'ya kendilerini tanıtarak, kendisine paranın nereden ve kimden gönderildiğini sordu. Zanlının çelişkili ifadeler vermesi üzerine zanlı gözaltına alındı.

Bu arada zanlının banka hesabındaki hesap hareketlerini inceleyen polis, R.Y. adlı vatandaşın zanlıya 30 bin lira para yatırdığını belirledi.

Polis, parayı hesaba yatıran vatandaş R.Y. ile irtibat kurdu. R.Y., polise verdiği ifadede, cep telefonundan kendisini arayan bir kişinin kendisini Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli başkomiser Kemal olarak tanıttığını, adına açılan banka hesaplarından terör örgütüne para aktarıldığını söylediğini, soruşturmada yardım etmesi gerektiği söylenip kandırılarak şüpheli T.A. nın hesabına 30 bin lira para gönderdiğini belirtti. R.Y., dolandırıldığını anlayınca da Şirinyer Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Gözaltına alınan zanlı T.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevkedildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler