’’Ben evladımın imam olmasını istemem ama...’’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Ben evladımın imam olmasını istemem ama evladımın bir Kur’an bilip de mezarımın başında bir Yasin okumasın

’’Ben evladımın imam olmasını istemem ama...’’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Ben evladımın imam olmasını istemem ama evladımın bir Kur’an bilip de mezarımın başında bir Yasin okumasını, bir Fatiha okumasını isterim” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Sami Aydın, Tarım Eski Bakanı Musa Demirci ve AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın, Sivas İmam Hatipliler Derneği’nin kentteki bir restoranda düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Kahvaltının ardından burada konuşan Bakan Yılmaz, “Ben evladımın imam olmasını istemem ama evladımın bir Kur’an bilip de mezarımın başında bir Yasin okumasını, bir Fatiha okumasını isterim. Din bir meslek değildir imamlığın bir meslek olmaması lazım. Herkes doktor, çiftçi, esnaf, inşaatçı olması lazım da bunların bir araya geldiği zaman bir imam en sesi güzel olan, en layık, en liyakatli olanın birisinin öne getirilmesi gerekir. Ama eğer ki imamlık meslek haline geldiğindeyse işte ’yıllık tatili mi isterim yıllık tatilimde camiye gitmem yani herhalde bu işi de yapmam’ diyor, sosyal olaylar belki bunu gerçek ihtiyaç oldu” dedi.

Kamuda başörtü sorununa da değinen Yılmaz, “Her soruyu matematikten yapıyor ama fizikten-kimyadan yapıyor ama sırf Kur’an’ı bildi diye, sırf Peygamberimizin hayatını bildi diye sanki o artısı diğer artıları götürmüş gibi bir katsayı çarparaktan kişiler her soruyu yapsa bile ama gördüler ki bu katsayıyı getirmezsek buradan gelen çocuklar Türkiye birincisi oluyor, olmaması diye ne yapması lazım bunların ayaklarından çekilmesi lazım katsayı çıkardılar. Güya haklı bir gerekçe ama bütün meslek liselerinin önünü kapattılar. Ara eleman istiyorlar gidin organize sanayiye sırf imam hatipliler yüzünden bu millete zarar verdiler. Onlar sırf imam hatibin önünü kesmek için bu milleti yaktılar, bütün meslek okullarını sıfırladılar. Kendi doğrularını adeta bizim doğrularımız gibi bize gösterdiler. Kamu hizmetini verenler başörtü örtemez de kamu hizmetini alanlar başörtü örtebilir noktasına getirdiler sanki doğruymuşçasına bu kardeş sen kamuda çalışıyorsun olmaz ne yapacaksın eğer kamu hizmetini alırsan olursun ama ilk dönemde eğer ki güçleri yetse onu da diyorlardı kamusal alanda başörtü olmaz. Kamusal alan neresi? Sokağa çıktığın an kamusal alan başlıyor evinizde örtebilirsiniz kimse bir şey demiyor diyor” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Aksu Parkı önünde AK Parti Sivas İl Başkanlığı’nın düzenlediği kardeşlik yürüyüşüne katıldı. Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi istikametini takip eden grup vatandaşlara çiçek dağıttı. Yürüyüş Sivas Tren Garı önünde son buldu.

Bakan Yılmaz, daha sonra Zara ilçesine geçerek burada halka hitap etti. Yılmaz, miting sonrası Şarkışla ilçesine geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler