Belediye başkanının cezası onandı

Siirt Belediye Başkanı bağımsız Selim Sadak'ın 'terör örgütü propagandası yapma' suçlamasıyla yargılandığı davada aldığı 10 aylık hapis cezası Yargıtayca onandı.  Siirt’in Eruh İlçesi Belediyesi tarafından 2009 yılında düzenlenen Eruh Çirav Kültür Sanat F

Belediye başkanının cezası onandı

Siirt Belediye Başkanı bağımsız Selim Sadak'ın 'terör örgütü propagandası yapma' suçlamasıyla yargılandığı davada aldığı 10 aylık hapis cezası Yargıtayca onandı. 

 

Siirt’in Eruh İlçesi Belediyesi tarafından 2009 yılında düzenlenen Eruh Çirav Kültür Sanat Festivali'nde konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak hakkında 'Terör örgütü propagandası' yapma gereçesiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sadak’ın konuşmasında PKK’lıları kast ederek, "Ey Agit, Mazlum ve Serhatlar hepimiz sizlerin arkadaşlarıyız. Bu festival sizin davanızdır. Sizlere kutlu olsun. Devlet, 15 Ağustos 1984’te keşke Kürtlerin sesini duysaydı. O zaman bunların hiçbiri yaşanmazdı.

Bu dağlardaki gençler, onurları ve gururları kırılmadan gelsinler ve bu meydanda halay çeksinler. Birlikte, Türk ve Kürt analarının akan göz yaşını silelim. Ama herkes biliyor ki, bu barış PKK’sız ve Öcalan’sız olmaz" ifadelerini kullandığı belirtildi. İddianamede Sadak’ın konuşmasında 'Terör örgütü propagandası' yaptığını belirten Cumhuriyet Savcısı, bu nedenle 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 

GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

İddianameyi kabul eden Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Sadak’a 10 ay hapis cezası verdi. Karar temyiz için Yargıtay'a götürüldü. Dosyayı görüşen Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, Sadak’ın aldığı 10 aylık hapis cezasını onadı. Cezanın onaylanmasından sonra mahkeme, Sadak’ın cezaevinde tutuklu geçireceği süreyi hesaplayıp dosyayı infaz bürosuna gönderdi.

7,5 ay tutuklu kalacak olan Sadak hakkındaki karar, İçişleri Bakanlığı’na da gönderildi. Mahkeme Sadak’ın artık hükümlü olduğu için görevden alınması gerektiğini belirtti. Sadak'ın görevde kalıp kalmayacağının İçişleri Bakanlığı'nın vereceği kararla kesinleşeceği belirtildi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, 2008 yılında bir PKK’lının cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle de 1 yıl hapis cezası almış, cezanın infazı 6 ay ertelenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem