Belediye Başkanı silahlı saldırıya uğradı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, silahlı saldırıya uğradı.Siverek-Hilvan karayolunun 12. kilometresinde akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya 3 araçlık konvoy ile dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, uzun namlulu silahlarla çapraz a

Belediye Başkanı silahlı saldırıya uğradı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, silahlı saldırıya uğradı.

Siverek-Hilvan karayolunun 12. kilometresinde akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya 3 araçlık konvoy ile dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutuldu. Çiftçi ve beraberindekiler, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

KORUMA ARACI ÇAPRAZ ATEŞE ALINDI

Siverek-Hilvan yolu Siverek Devlet Hastanesi çıkışında meydana gelen olayda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla konvoya çapraz ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda önde bulunan koruma aracının sol tarafına bir mermi isabet ederken sağ tarafa üç mermi isabet etti. Ateşte mermilerden bazıları lastiklere isabet etti. Araç içinde bulunan korumalar da yara almadan kurtuldu. Açılan ateş sonucunda Başkan Nihat Çiftçi'nin aracının koruma araçlarının gerisinde olduğu tahmin edilirken, önünde ilerleyen koruma aracıyla bölgeden uzaklaştı.

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA POLİS VE JANDARMA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Zırhlı araçla olay yerine giden güvenlik ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Güvenlik ekipleri saldırganların bulunmasına yönelik operasyon başlattı.

Saldırı sonrası Şanlıurfa'dan gelen İl Emniyet Müdürü, olay yerinde incelemelerde bulunarak görevlilerden bilgi aldı. Olay yerinde İHA muhabirine açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, "Saldırganlar uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuş, büyük ihtimalle başkan arkadaki araçta bulunuyordu. Araçlar çok hızlı gittiği için öndeki ve arkadaki koruma aracını taramışlar. Başkan ve korumalarını Allah korumuş. Çok hızlılarmış ve olay yerinde durmayıp devam etmişler, yüz metre var arabalar arası yüz metre aralıkta. Başkanımızın durumu gayet iyi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem