Beklenen açıklama geldi

 Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Sikorsky tipi helikopterin, teknik sebepten ötürü düşmesi sonucu 4 askerin şehit, 8 askerin de yaralandığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıkl

Beklenen açıklama geldi

 

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Sikorsky tipi helikopterin, teknik sebepten ötürü düşmesi sonucu 4 askerin şehit, 8 askerin de yaralandığını bildirdi.

 

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır.

 

Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova’ya tahliye edilmişlerdir. Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem