Bedrettin Dalan'a kırmızı bülten

Firari sanık Bedrettin Dalan ile ilgili kırmızı bülten çıkarıldı.

Bedrettin Dalan'a kırmızı bülten

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasının firari sanığı Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar açıklandı. Buna göre, mahkeme heyeti, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 27 Aralık 2010 tarihli yazılarını dikkate alarak, Bedrettin Dalan hakkında “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından dava açıldığını hatırlattı.

KAÇ 'TÜYOSU' ALMIŞTI
Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu ve Dalan'ın yurt dışında kaçak konumunda olmasını göz önüne alarak, dosya kapsamına göre yokluğunda tutuklama müzekkeresi çıkarılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, yakalama kararı bulunan Dalan hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılmasına da hükmetti. Bedrettin Dalan 7 Ocak 2009'da yapılan Ergenekon'un 10. dalga operasyonundan önce yurtdışına kaçmıştı. İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı Özel Yılmaz'dan 'gözaltına alacaklar, kaç' tiyosu alarak 2 yıl önce ABD'ye gittiği öne sürülen Dalan, Avrupa'nın değişik yerlerinde de görüntülenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem