Bedelliye 6 ay süre verildi!

30 yaşından gün alanlar, 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurarak 30 bin Türk Lirası parayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.KIŞLAYA GİTMEDEN TEZKERE ALABİLECEKLERBaşvuruda b

Bedelliye 6 ay süre verildi!

30 yaşından gün alanlar, 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurarak 30 bin Türk Lirası parayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.
KIŞLAYA GİTMEDEN TEZKERE ALABİLECEKLER

Başvuruda bulunanlar, öngörülen miktarı başvuru sırasında peşin ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında diğer yarısını ise başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde de ödeyebilecekler. Askerliğini yapmayanlar, kışlalara gitmeden, postal giymeden tezkere alabilecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile aynı zamanda dövizli askerliğe de düzenleme getirildi. İşçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ve sanat sahibi olarak yurt dışında oturma ve çalışma iznine sahip olanlar, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde çalışmış olmaları şartıyla 10 bin Avro ödeyerek, 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.
ASKERE ELVERİŞLİ OLMAYANLAR DA BAŞVURABİLECEK

Bedelli düzenlemesinin yürürlüğe girdiği tarihten önce herhangi bir nedenle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da bu bedelli fırsatından yararlanabilecek. İstekliler, 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları halinde, yaş şartı aranmaksızın birinci fıkra hükümlerinden yararlanacaklar.
PARALAR ZİRAAT, HALK VE VAKIFBANK'A YATIRILACAK

Bedelli askerlik kapsamında ödenecek paralar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nda açılacak özel hesaba yatırılacak.

Özel hesapta toplanan paralar, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde şehit yakınları, gaziler, özürlüler, muhtaç erbaş ve er aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dâhil)'ne mensup vazife malûlleri ile emniyet hizmetleri sınıfına mensup vazife malûllerine yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerinin finansmanında kullanılacak. Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmaz, başlatılmış olanlar sona erecek. Bedelin ödenme usul ve esasları ile kaynağın kullanılmasına ilişkin diğer hususlara son şeklini Bakanlar Kurulu verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler