Bedellide başvuru tarihi belli oldu

Bedelli askerlikte son duruma ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bedelli askerlik teklifi bugün komisyonda görüşülecek" dedi. Yılmaz, bedelli için başvuru tarihini de açıkladı. Bakan Yılmaz, Teklife göre kanunun yürürlüğe girmesind

Bedellide başvuru tarihi belli oldu

Bedelli askerlikte son duruma ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bedelli askerlik teklifi bugün komisyonda görüşülecek" dedi. Yılmaz, bedelli için başvuru tarihini de açıkladı. Bakan Yılmaz, Teklife göre kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 2 ay içerisinde bedelli askerlikle ilgili başvuruların yapılabileceğini duyurdu.

Öte yandan son dakika TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, bedelli askerlik düzenlemesini içeren, askerlik kanunlarında değişiklik yapan ve Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi.

İKİ AY İÇİNDE BAŞVURULAR ALINCAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin, Milli Savunma Komisyonu'nda bugün görüşmeleri başlayan Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmasına ilişkin kanun tasarısına eklenmesi için bir teklif getirileceğini belirtti.

İsmet Yılmaz, söz konusu teklifle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun, henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 28 yaşından gün almış kişiler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde, askerlik şubeleri ya da yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin lira ödemeleri kaydıyla, temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

Her ne sebeple olursa olsun, daha önce bedelli ya da dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlar da yine bu yaş şartına uymaları kaydıyla, istekleri halinde bu kanundan yararlanabilecekler. Bu kanundan yararlanacaklar hakkında yoklama kaçağı veya bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek. Bu kanun kapsamında gelecek olan para, Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na yatırılacak."

BEDELLİ KOMİSYONDAN GEÇTİ

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, bedelli askerlik düzenlemesini içeren, askerlik kanunlarında değişiklik yapan ve Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi

DAVUTOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen Salı AK Parti Grup Toplantısı bedelli askerlikle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bedelli askerlikte yaş sınırı 28 oldu, bedelli askerlik ücreti ise 18 bin lira oldu.

Gazetecilere grup toplantısı girişinde Davutoğlu, bedelli askerlikle ilgili "Grup toplantımda sürprizlerim var. Dinleyin, bekleyin" demişti. Grup toplantısında bedelli askerlik açıklaması yapan Davutoğlu, bedelli askerlik şartlarını açıkladı.

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI VE ÜCRETİ

"1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar."

BEDELLİ ASKERLİK TAKSİT YOK

Davutoğlu Grup Toplantısı çıkışında yaptığı açıklamada ise bedelli askerlik ücretinde taksitlendirme yapılmayacağını söyledi.

ASKER KAÇAKLARI DA YARARLANACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanabileceğini açıkladı.

Bedelli konusunda İsmet Yılmaz'ın bu açıklamasıyla "Asker kaçakları beddelliden yararlanabilecek mi?" "Bakayalar bedelli askerlikten yararlanabilecek mi?" soruları da yanıt bulmuş oldu.

İsmet Yılmaz, açıklamasında "Taksit olmayacak. 700 bin kişiyi kapsıyor. Ben koşullarım uysa bu haktan faydalanmam, gider askerliğimi yaparım. Benim gibi düşünen insanlar vardır. Onun için hepsinin bu haktan yararlanacağını beklemek doğru değildir” dedi.

Yılmaz ayrıca vicdani ret ile ilgili çalışma yapmayı düşünmediklerini de söyleyerek, bedelli askerlik düzenlemesinden bakaya durumdakiler ile asker kaçaklarının da yararlanabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler