Bedelli askerlikte süre uzayacak mı?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik hizmetine başvuru süresinin uzatılmasıyla ilgili bir çalışmalarının olmadığını açıkladı.TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularına sözlü cevap veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1111 sayıl

Bedelli askerlikte süre uzayacak mı?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik hizmetine başvuru süresinin uzatılmasıyla ilgili bir çalışmalarının olmadığını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularına sözlü cevap veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35-C Maddesi gereğinde lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri 29 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelendiğini, 11 Eylül 1940 tarihinden bu yana kadar böyle uygulandığını söyledi. 1940 tarihinden bu yana Askerlik Kanunu’nda herhangi bir değişiklik yapılmadığını söyleyen Bakan Yılmaz, “Değişiklik bizim kanunumuzda değil YÖK Kanunu’nda değişiklik yapılarak, onların üniversitedeki okulu bitirme sürelerinin limiti kaldırılmış, dolayısıyla bir üniversiteye giren kimse pekala 50 yaşına kadar da 60 yaşına kadar da öğrenci olarak kalabilmektedir. YÖK Kanunu’nda buna herhangi bir engel yoktur. Öğrencilerin lise veya dengi okulda 18 veya 19 yaşlarında mezun oldukları düşünüldüğünde bu öğrenciler yaklaşık 10 gibi bir süre ile yüksek öğrenimlerine devam edebilmektedirler. Ayrıca bunlardan doktora yapanlar da varsa 35 yaşına kadar da askerlikleri ertelenebilmektedir. 29 yaşının değiştirilmesiyle ilgili bir çalışma da yoktur” diye konuştu.

“BEDELLİDE SÜRE UZATIM ÇALIŞMAMIZ BULUNMAMAKTADIR”

Bedelli askerlik için süre uzatması çalışması yapmadıklarını açıklayan Bakan Yılmaz, “6252 sayılı Askerlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 111sayılı Askerlik Kanunu’na eklenen geçici 46. Madde kapsamında bedelli askerlik hizmetine başvuru sürüse 31 Ocak 2013 tarihle ve 6413 sayılı Kanunun 46. Maddesi ile eklenen 1111 sayılı Kanunun geçici 51. Maddesi gereğince 16 Mart 2013 tarihine kadar uzatılmıştır, ayrıca bir süre uzatım çalışmamız bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler