Bedelli askerlik ne kadar olacak

Bedelli askerlik için 4 taksitte 10 bin euro düşünülüyor. Uygulamanın 2012’de başlaması ve 1977 ve daha yaşlı doğumluları kapsaması öngörülüyor.Bedelli askerlikle ilgili çalışmaları sürerken miktarın 10 bin euro olması ve 4 taksitte alınması planlanıyor.

Bedelli askerlik ne kadar olacak

Bedelli askerlik için 4 taksitte 10 bin euro düşünülüyor. Uygulamanın 2012’de başlaması ve 1977 ve daha yaşlı doğumluları kapsaması öngörülüyor.

Bedelli askerlikle ilgili çalışmaları sürerken miktarın 10 bin euro olması ve 4 taksitte alınması planlanıyor. Uygulamanın 2012’de başlaması, 1977 ve daha yaşlı doğumluları kapsaması öngörülüyor. 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesi, bedelliye imkan tanıdığı için, yeni bir yasa gerekmiyor. Düzenleme Bakanlar Kurulu kararı ve yönetmelikle hayata geçirilebilecek.

35-40 yaş arasındaki yükümlülerin 10 bin eoro karşılığı 21 gün askerlik yapması, 40 yaşından büyük olanların ise 15 bin euro vererek hiç askerlik yapmaması seçeneği ağır basıyor. Kapsama girdiği halde ödeme gücü olmayanlar ise temel eğitimin ardından, kamu kurumlarında çalışarak  askerliklerini yapmış sayılacak.

BİRİ PEŞİN 4 TAKSİT
Bu konuda yapılan ön çalışmaya göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1978 tarihinden önce doğanlar ve askerlik hizmetine başlamamış olanlar yararlanacak. Bu durumdakiler 10 bin euro ödeyecek. 1 Ocak 1973’den önce doğanlar ise 15 bin euro vererek silah altına alınmadan askerliklerini yapmış sayılacak. Bedel miktarının ilk taksiti müracaat tarihinde, diğer üç taksiti ise 2 ya da 3’er aylık dilimler halinde alınacak.

Yükümlülerden, bedel taksitlerinden herhangi birini ödemeyenler, celp döneminde askerlik eğitimine katılmayanlar, hükümlülük, tutukluluk, gözaltı ya da hastalık nedenleriyle son celp dönemine kadar silah altına alınamayanlar, kapsam dışına çıkarılacaklar.  Temel eğitimi tamamlamadan ölen veya askerliğe elverişsiz hale gelenlere ise, ödedikleri bedel, kendilerine ya da mirasçılarına iade edilecek. Temel askerlik sonrası ise geri ödeme yapılmayacak. 

BANKA KREDİSİ
Son olarak 1999’da uygulanan bedelli askerlik için bankalar kredi vermişti. Bu kez de bedelli askerlik için tahmin edilen 10 bin Euro'luk bedel için bankalar kredi hazırlığına girişti. Bedelin karşılığı olan yaklaşık 25 bin lira kredi için bir yıl vadeli ödeme planında geri ödeme 27, iki yıl vadelide ise geri ödeme toplam 29 bin lira olacak. 1999’daki bedelli askerlik uygulamasında 1 Ocak 1973 tarihinden önce doğanlar 15 bin mark, 1960’tan önce doğanlar ise 20 bin mark ödemişti. O dönemde 1.1 milyar mark gelir elde edildi. Bugüne kadar çıkarılan üç ayrı bedelli askerlik uygulamasından 125 bin 844 kişi yararlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem