Bedelli açıklandı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı toplantısında konuştu. Başbakan konuşmasında bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;Türk

Bedelli açıklandı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı toplantısında konuştu. Başbakan konuşmasında bedelli askerlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Türkiye genelinde eşi vefat etmiş yoksul ve yoksun hanım kardeşlerimizi tespit ettikleri onların ihtiyaçlarına karşılık vermek için böyle bir çalışma başlattıkları için teşekkür ediyorum.

Eşini kaybetmiş 150 bin kişinin gelirini kaybetmiş olduğunu tespit ettik. Bu kardeşlerimizin beklentileri bu çalışmayla belirgin hale geldi. Manzaranın ortaya çıkmasıyla herşey bitmiyor. Biz sorunun teşhisini yaptık artık çözümüne geçiyoruz. Yaptığımız araştırma neticesinde bir dizi çalışma başlattık.

2012 başından itibaren bu hanım kardeşlerimizin gıda yardımlarından düzenli olarak faydalanmalarını sağlayacağız. Şartlı eğitimden de yine kardeşlerimizin faydalanmasını sağlayacağız. Bu kardeşlerimizin çocukları varsa eğitim burslarından yararlanmaları için pozitif bir ayrımcılık sağlanacak.

Tüm kurumlarla koordinasyon içinde modern bir alt yapıyla bu kardeşlerimize bu desteklerimiz ulaşacak ve yanlız olmadıklarını hissettireceğiz. Onların bizi değil bizim onları bulmamız esas alınacaktır.

Kadın bir toplumun esas aynasıdır. Toplum kadınla değişir kadınla dönüşür. Kadınların değişimi olumlu yöndeyse o toplumda ufuk aydınlıktır. Zira çocuğu şekillendiren kadındır. Annedir. Erkeği şekillendiren annedir eştir.

12 Eylül Referandumu ile kadınlara pozitif ayrımcılığı sağlayan bir hüküm getirdik, eşitlik ilkesine aykırılığı da ortadan kaldırdık. Bir sorunu görmüyor olmak o sorunu ortadan kaldırmıyor. Birilerinin sorunlarını dile getirmiyor olması o sorunun olmadığı anlamına gelmez. Toplum olarak bu noktayı eleştirmemiz gerekiyor. Tüm dünyanın dünya kadın hareketini sorgulaması gerekiyor.

Öyle kadınlar varki gördükleri şiddeti hiç kimseye söyleyemiyorlar. Kol kırılsın yen içinde kalsın aile içinde kalsın diyorlar. Hergün eşinden, babasından veya kardeşinden dayak yiyen, örselenen kadınlar var. Biz bunları bulmaya mecburuz. Biz bunun için buradayız.

Bakanlık kurarsınız genel müdürlük kurarsınız masanın arkasında oturup insanların size gelmesini beklersiniz yaptıklarınızın hiç bir anlamı kalmaz. Hep birlikte bu yapılacak. Tek tek kapı kapı gezip bulunacak.

İnsanların gelip bizi beklemisini bizi bulmasını aramayacağız. Eksiklerimiz hala var. Herkese ulaştığımızın iddiasında değiliz ama bunun süratle ilerlettiğimize inanıyorum. Yardıma ihtiyaç duyan herkese ulaşmak için gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz.

Van depremi

Bölgede sürekli bakanlarımız oldu. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Bir kişinin ihmali bile bizi kurtarmaz ama elinden geleni ortaya koyan bir çalışma ekibi varken olumsuz bir vakayı öne çıkarmak toplumu olumsuz etkiler.

Terörle mücadele

Terörist cenazesinde boy gösteren milletvekilleri kan ve gözyaşını kullanıyor.

Bingöl'deki saldırıda anneliğin ne kadar kutsal olduğunu idrak ettik. Bu anne kadim kardeşliğimizin bir sembolüdür.

Bu toprakların ismi Anadolu'dur. Bu topraklarda nifak yetişmez.

Bu topraklardaki asalet annelerin mirasıdır. Onun için annelerin daha fazla üzülmesine müsaade etmeyeceğiz.

BEDELLİ ASKERLİK

Bedelli askerlik konusunda çalışmaların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu hafta olmasa önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp, hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgili yasayı inşallah çıkarmış olacağız. Bu da ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler