Bedeli bu kadar ağır olmayabilirdi!

YSK'nın 6 BDP'li bağımsız adayın adaylığını onaylamasının ardından BDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, şöyle konuştu:"Ciddi bir hukuksuz yaklaşımla, antidemokratik bir tutumla karşı karşıyaydık. Bunun kısme

Bedeli bu kadar ağır olmayabilirdi!

YSK'nın 6 BDP'li bağımsız adayın adaylığını onaylamasının ardından BDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ciddi bir hukuksuz yaklaşımla, antidemokratik bir tutumla karşı karşıyaydık. Bunun kısmen düzeltilmiş olması olumludur. Ama bunların hiçbiri yaşanmayabilirdi. Bedelleri bu kadar ağır olmayabilirdi. 18 yaşında bir kardeşimizi gösterilerde vurulduğu için toprağa verdik. Bu sürede dik bir duruş  gösteren, kendi iradesine yapılan saldırı karşısında dik bir duruş gösteren bütün halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Destek olan tüm kesimlere teşekkür ediyorum. Bizim önümüzde sadece YSK'nın vetosu yok. Yaşamın her alanında vetoyla karşı karşıyayız. Yüzde 10 seçim barajıyla, siyasi operasyonlarla, tutuklamalarla karşı karşıyayız. Taleplerimiz hükümet cephesinden karşılık görmedi. Bütün bunların hepsi bir devlet vetosudur. Bizim algıladığımız gerçek anlamda ileri bir demokrasidir. Biz bunun mücadelesini sürdürüyoruz."

Demirtaş, Gül'ün davetiyle ilgili olarak da "Bizim hiçbir şekilde görüşmekten kaçmak gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. Randevu geçerliyse görüşmek isteriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem