BDP'ye çok sert 'Uludere' tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başlarıBiz seçimin hiç bir belirsizliğe yol açmasına izin vermedik. Para ve maliye politikalarını bozmadan titizlikle seçimleri gerçekleştirdik. Türkiy

BDP'ye çok sert 'Uludere' tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları

Biz seçimin hiç bir belirsizliğe yol açmasına izin vermedik. Para ve maliye politikalarını bozmadan titizlikle seçimleri gerçekleştirdik. Türkiye'de demokrasinin standartlarının çıtasının ne kadar yükseldiğini tüm dünyaya ıspatladık. Avrupa'da hükümetler krize karşı tedbir alamadıkları için zorlanıyorlar. Güçlü bir liderlik yapamadıkları için krizin tahribatının yükselmesine zemin hazırlıyorlar. Türkiye olarak biz bu konuda örnek olduk büyük bir performans gösterdik. Çin'den sonra en hızlı büyüyen ülke olduk. 3 dönemlik milli gelirimiz 589 milyar dolar olarak gerçekleşti.

1 TRİLYON MİLLİ GELİRE YAKLAŞTIK

Küresel kriz öncesi rakamları yakaladık ve hatta bu rakamları aşıp 1 trilyon dolar milli gelire yaklaştık.

İşsizlikte de gelişmeler yaşadık. %8,8 gibi düşük bir seviyeye geriledik. 2011 yılı ihracat rakamlarını açıkladık. 2010 yılına göre %18 artarak 134,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yani 135 milyar dolar. İhracatta da kriz öncesi rakamları aştığımız gibi yeni bir rekora imza attık. Bu konuda da başarımıza destek sağlayan herkese milletim adına kabinem hükümetim adına şükranlarımı sunuyorum.

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Biz göreve geldiğimizde yüksek öğretimdeki öğrencilere aylık 45 lira kredi veriliyordu. Biz bunu 2010'da 240 liraya kadar yükselttik. Burs ve kredileri biz her ay ödüyoruz. 2012 yılında artışa gidiyoruz ve aylık 260 liraya çıkartıyoruz.

2002 yılına göre burs ve kredilerde artış oranı yüzde 478. Her yıl ödenen beslenme yardımları aylık 180 liraya çıkıyor. Master öğrencilerine 480 lira veriyorduk 520 liraya çıkarıyoruz. Doktora öğrencileri 720 lira alıyordu, bunu 780 liraya çıkartıyoruz.

Enerji konusunda önemli anlaşmalara imza attık. Rusya ile yapılan anlaşma ile 6 milyar metreküp gaz bizde kalıyor diğeri de Avrupa'ya gidiyor.

SURİYE'DE 6 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2011 yılı önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Tunus, Mısır, Libya.. Bugün Mısır'da üçüncü tur seçimleri yapılıyor. Buralarda başlayan gösteriler bütün Ortadoğu'ya yayıldı.Suriye'de yaşanan olaylar 2012'ye de yansıdı. Maalesef 6 bin insan bu süreçte hayatını kaybetti. Türkiye olarak biz Suriye'ye gerekli uyarımızı yaptık. Birilerinin dediği gibi Türkiye bu ülkelerin iç işlerine karışmıyor ortak dünyayı paylaşan bir ülke olarak sadece sorulduğunda yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Bu kadar kara sınırımız olan bir ülkeyle ilgili sessiz kalmamız da söz konusu değil.

Filisitin'de sevindirici haberler aldım. İslami Cihat ve Hamas Filistin Kurtuluş Örgütü çatısı altına girme kararı aldı.

Irak'ta da belirsizlik yaşanıyor. Mesep ve etnik kökenli gerilim daha da görünür hale geldi. Kerbela faciasının yaşandığı bu topraklarda yeni meshep kavgalarının ortaya çıkması islam alemin kaygısı da daha çok artmıştır.

VAN'A MÜJDE

Van'da meydana gelen depremlerde 640 vatandaşımızı kaybettik. Milletimize başsağlığı diliyorum. 33 bin 463 kişi kamu tesislerinde misafir ediliyor. Çadırlarda yaşayan vatandaşlarımız da hızla prefabrik konutlara geçiriliyor. Ocak ayı sonuna kadar artık çadırkent diye bir şey kalmayacak. Buradan Vanlı kardeşlerime önemli bir müjdeyi de iletmek istiyorum. Maalesef ben artık Diyojen gibi sokakta elinde lamba ile adam arıyorum ama maalesef yok. 2 katrilyonu Van için seferber ettik. bu 2 milyar civarındaki ödeneğin de hayırlı olmasını diliyorum

ULUDERE OLAYI

Bölgeye yapılan bir hava operasyonunda 35 vatnadaşımız hayatını kaybetti. Bu vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu konuda adli ve idari soruşturma yapılıyor. TSK bu soruşturmayı başlattığını açıklamıştır. Konunun takipçisi olduklarını bana tekrar ifade ettiler. Medyaya rağmen teşekkür ediyorum. Hükümetimiz döneminde Genelkurmay'ın attığı adımları 'Devlet halkını bombalıyor' söylemleri devlet ve millet arasını açmaktan başka bir gaye yok. Onların arkasında hangi gayelerin olduğunu biliyoruz. Onların istediği gibi hareket etmeyen bir hükümet olduğumuz için böyle hareket ediyorlar. Milleti öne çıkaran bir iktidar olduğumuz için bunlarla anlaşmamız tabii ki mümkün değildir. Bu ülkede vatan topraklarını ilmik ilmik işleyen tek iktidar biz olduk.

ANA MUHALEFETİN NE DEDİĞİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ

Ana muhalefet şöyle der böyle der bu bizi ilgilendirmiyor. Ak Parti sürekli Cumhuriyet tarihini eleştiriyor diyorlar.. Biz bir dönemi değerlendiriyoruz.

Kim ki Uludere'de 35 kürt öldürüldü diye olayı etnik bir noktaya taşıyorsa o her türlü vicdani değeri ayakları altına alıp çiğnemiş demektir. Biz Uludere'de 35 insan hayatını kaybetmiştir diye bakıyoruz. 35 vatandaşımız, kardeşlerimiz kaybedilmiştir diye bakıyoruz. Ama maalesef onlar ülkemizi hep bölmenin gayreti içerisinde o istismari ortaya koyuyorlar. Siyasi zihniyeti nedir bilemem ama mesala orada ölenlerden birisinin ablası da benim kadın kollarında çalışan ve orada başkanlık yapan biri. Ama bizden böyle bir istismar duydunuz mu? Irkçılık ve faşizim şeytanın açtığı bir yoldur. Cenazeleri Türk ve Kürt diye ayıranlar iblisin yolunda yürüyenlerdir.

O görüntüleri izlediniz değil mi? kameralar karşısında kahkaha atacak kadar da insafsız vidansızlar.. Bunların koruculara nasıl baktıklarını çok iyi biliyoruz. Terör örgütüne nasıl hedef gösterdiklerini çok iyi biliyoruz. O tabutların üzerine parti bayraklarını asmak iki yüzlük değildir de nedir? Terörist başının fotoğrafını o cenazede taşımak da nedir. Bazı densizler de çıkıyor ve ülke bölünmüştür diyor. Sen kimsin, kimin adına konuşuyorsunuz.. Siz sahibiniz ipinizi gevşetmeden tuvalete bile gidemezsiniz..

Bu millet halif bir ur karşısında teslim olmayacak kadar asildir bir annenin ellerindeki parmaklar gibi birdir kardeştir. Sizin nifak tohumlarınız bu ülkede asla yeşermez. APO'ya Peygamber diyenlerin, gençlerin kanıyla beslenen vampirlerin bu ülkede muhattabı yoktur.

Bugün Faili Meçhullerle anılan bir devlet yok. Vatandaşını kucaklayan bir iktidar var. Biz önce millet önce insan diyoruz. Yaşanan talihsiz bir olay sonrası devleti katil gibi göstermek büyük bir şuursuzluktur. İnsanı yüceltmeyi heef alan bir anlayış iktidarda.

KAYMAKAMA LİNÇ GİRİŞİMİ

Acıyı paylaşmaya gelmiş bir kaymakamı öldüresiye dövmek linç etmek benim KLürt kökenli kardeşimin değil o insan diye geçinen müsvettelerin işidir.. Sizin hiç insafınız yok mu? 3-5 oy için bu milleti birbirine düşürmeye değer mi? Fırsatçı siyasetçiler kadar bazı yazarlar da bu olayı istismar gayretine girdi. Dertleri acı olaylar üzerinde suyu bulandırmak. Kendi komplo teorilerine daha sonra kendileri de inandılar. Katliam, kirli savş kelimeleri kullanıyorlar. Çok bilmiş bir edayla millete istikamet çıkarma gayreti içerisindedir. Benim derdimin kimseyi korkutmak değil. Ben Kasımpaşalı Tayyip olmaktan şeref duyarım. Kasımpaşa'dan çıkan biri olarak halkımızın bizi bu makamlara getirmesinden de onur duyarım. Bu ülkede yüzde 50 bize Oyunu verdiyse herhalde bu yüzde 50'den daha akıllı değilsin. Kendinizi bir çek edin.Bu ancak adaletle olur..Kusura bakfmasınlar bizim istikametimiz her zaman millet çizdi ve bundan sonra da millet çizer. Bunların taşeron fikirlerini alacak değiliz. Biz devlet millet kaynaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Biz her alanda sivillleşme hakim olsun diye mücadele ediyoruz bunlar kurumlar birbirine düşşün diye çaba sarfediyor.

CHP'li yetkililer bu hadiseyi 33 Kurşun yani Mustafı Muğlalı olayıyla eş tutarak malesef çok ciddi bir sorumsuzluk örneği sergilemiştir. Bu hadiseyi 33 kurşun olayına benzetmek sorumsuzluktur fırsatçılıktır. CHP'nin ve BDP'nin tutumunun bu kadar örtüşmesi dikkat çekicidir. seçim öncesinde bölgede ittifak yapanlar şimdi de taziye çadırında ittifak yapıyor. Mustafa Muğlalı olayı CHP'nin olayıdır. Bizzat CHP tarafından hesap sorulması engellenen bir olaydır.

Bu hadisenin üzerine kararlılıkla gideceğiz. Onların acısını paylaşacağız. Benim Uludere'li kardeşim müsterih olsun. Ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Bu acı hadise üzerinde yürütülen nifak tohumu atma girişimlerine kimse prim vermesin. Orada bunlar olurken BDP ve malum örgüt eylemler yapıyor. İstanbul'da tarlabaşı caddesindeki otobüsün içindeki vatandaşımızın ne günahı var. O insanları ölüm tehdidiyle başbaşa bırakma hakkına nasıl sahip olabiliyorsun? Biz molotofkokteylini de silah olarak yasalaştıracak bir düzenlemeyi de getiriyoruz. Çünkü serap kızımızı öyle kaybettik. Vatandaş ticaretini yapıyor cam çerçeve indiriyorlar. Otobüs duraklarının ne günahı var?Bunlar insanlıktan nasibini almamış bunlar gerçekten müsvette bile değil? Terörle mücadele karrlı bir şekilde operasyonlar sürecek. Teröristler her yerde etkisiz hale getirilecek. Hatalardan ders çıkartacağız. Ama meydanı ne teröre ne de teröristlere asla bırakmayacağız. Onların tahriklerine de asla boyun eğmeyeceğiz.

74 milyona sesleniyorum. Hiç kimse yaşanan olaylara bakıp umutsuzluğa kapılmasın. Tarihinde böyle kahramanlık destanları olan millet bu nifak Oyunlarını tamamen başarısız kılacaktır. Şehitleri koyun koyuna yatan bu millet her türlü haris uru bünyesinden söküp atacaktır. Biz yüreğimizi bedenizimi taşın altına koyduk. Biz bu meseleyi kardeşlik hukukuyla çözeceğiz. Allah'ın izniyle biz bunu başaracağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem