BDP'liller askere kalkan oldu

 Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında dün PKK'lıların ateş açması ve 1 uzman çavuşun yaralandığı olayın ardından BDP'liler bölgeye gidip, geceyi bölgede geçirdi. Geceyi orada geçiren BDP kalabalık, iki grubun karşı karşıya gelmemesi için kalkan oldu.Ir

BDP'liller askere kalkan oldu

 

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında dün PKK'lıların ateş açması ve 1 uzman çavuşun yaralandığı olayın ardından BDP'liler bölgeye gidip, geceyi bölgede geçirdi. Geceyi orada geçiren BDP kalabalık, iki grubun karşı karşıya gelmemesi için kalkan oldu.
Irak sırında bulunan Gülyazı köyü yakınlarında, iş makineleri ile yola çıkan askerlere bir grup PKK'lı tarafından taciz ateşi açıldı. Olayın duyulması ile bölgede bulunan BDP'liler, sınır hattına doğru yürüyüşe geçti. Askeri birlik ve PKK'lıların arasına geçen BDP'liler geceyi sınırda geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla askeri yetkilerle görüşüp, askerlerin geri dönmelerini isteyen BDP'liler, çatışmanın yaşanmaması için kalkan olduklarını belirtti. Bunun üzerine sınırda bulunan askeri yetkililer, iş makinelerini geri çekti. Taciz ateşinde bulunan karşı bölgedeki PKK'lılar da, buradan ayrıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler