BDP'lilerin kaderi MİT'in elinde

 Şemdinli'de, BDP milletvekillerinin, PKK'lılarla kucaklaşması tesadüfen mi oldu, yoksa örgütün kendini gösterme faaliyeti çerçevesinde propaganda faaliyeti mi olduğu, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında ortaya çıkacak.Başsavcılık, Emniyet ve

BDP'lilerin kaderi MİT'in elinde

 

Şemdinli'de, BDP milletvekillerinin, PKK'lılarla kucaklaşması tesadüfen mi oldu, yoksa örgütün kendini gösterme faaliyeti çerçevesinde propaganda faaliyeti mi olduğu, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında ortaya çıkacak.

Başsavcılık, Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yetkililerine, kucaklaşmanın tesadüf olup olmadığı yönünde soru yöneltti. Emniyet ve MİTden gelecek olan yanıt, BDP'li milletvekillerinin kaderini belirleyecek. 

PROPAGANDA MI TESADÜF MÜ?

Güvenlik güçleri, kucaklaşmanın tesadüfen olduğunu belirtirlerse, BDP'li milletvekilleri hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan dava açılması talebiyle fezleke hazırlanabilecek. Güvenlik güçleri, kucaklaşmanın tesadüfen olmadığını ve örgüt faaliyeti çerçevesinde olduğunu belirtirlerse "örgüte yardım ve yataklık" iddiası gündeme gelebilecek. Hazırlanacak fezleke öncelikle Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek, ardından fezleke dosyası TBMM'ye sevkedilecek.

"Terör örgütünün propagandasını yapmak" 5 yıl, "örgüte yardım ve yataklık yapmak" suçu ise 10 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem