BDP'li vekilden iş adamlarına suç duyurusu

BPD'li Altan Tan, işadamları Cengiz ve Özaltın'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında 'bütün milletin ve Kürtlerin namusuna ve şerefine dil uzatıldığın' öne sürerek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de ba

BDP'li vekilden iş adamlarına suç duyurusu

BPD'li Altan Tan, işadamları Cengiz ve Özaltın'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında 'bütün milletin ve Kürtlerin namusuna ve şerefine dil uzatıldığın' öne sürerek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Tan, işadamları Hayrettin Özaltın ve Mehmet Cengiz arasında geçtiği iddia edilen bir metin dağıttı. İfadeleri olduğu gibi söylediklerinde yüzlerinin kızardığını belirten Tan; "Bu kişiler, 'En iyi Kürt ölü Kürt'tür', 'Analarını bilmem ne edeyim, bilmem nerelerine ne yapayım' şeklinde ifadeler kullanıyor. Bu adamlar, Ilısu barajını, Hasankeyf üzerindeki köprüleri, Van ve Diyarbakır'daki yol ihalesini alan adamlar. Yetmiyor, Erbil Havaalanı veriliyor. Bütün milletin ve özellikle de Kürtlerin namus ve şerefine hayasızca dil uzatılıyor. Bu yüzden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

Tan sözlerini şöyle sürdürdü; "Başbakan, Cengiz ve Özaltın'a da bir kılıf uydurabilirsen, savunabilirsen sana helal olsun. O aldığınız hızlı trenler, Hasankeyf'e yapacağınız bin 100 metrelik köprü kadar, havaalanı kadar sizin cibilliyetinize bilmem ne olsun. Bunlardan hesap sormayanlara da aynısını iade ediyorum. Mesut Barzani, sen de bu ihaleleri bu cibilliyetsizlere eriyorsan sana da o Kürdistan'a da yazıklar olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler