BDP'li belediyelerin savaş hazırlığı

 KESK üyesi 28 sendikacının tutuklandığı KCK operasyonunun savcılık dosyasının ayrıntılarına  ulaşıldı. Dosyada operasyonun KESK’in kurumsal yapısına değil, sendikayı ele geçirmeye çalışan KCK unsurlarına yönelik olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüphel

BDP'li belediyelerin savaş hazırlığı

 

KESK üyesi 28 sendikacının tutuklandığı KCK operasyonunun savcılık dosyasının ayrıntılarına  ulaşıldı. Dosyada operasyonun KESK’in kurumsal yapısına değil, sendikayı ele geçirmeye çalışan KCK unsurlarına yönelik olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin KESK binalarında eğitim faaliyeti adı altında yaptıkları örgütsel toplantıların ses kayıt tutanakları mahkemeye sunuldu. Ses kayıtlarında, BDP’li belediyelerin savaş hazırlığı yapmaya teşvik edildiği, taş atan çocuklara ‘küçük general’ denildiği dikkat çekiyor.

 

Apo için KESK eylem yapsın

İşte o konuşmalardan bazıları:

Niyazi Yılmaz: “TMK’yı değiştirip taş atan çocuklar olarak bildiğimiz bizim küçük generallerimiz dediğimiz kesimi tutsak ederek geleceğimizi karartmak istediler. Bu yeni amaç asimilasyondur. Bu 4+4’te aslında tam da amaçlanan buydu.”

 

Niyazi Yılmaz: “Bir başka husus bizim yaşadığımız temel sıkıntı da yani biz birlikteliğimizi nerede sağlıyoruz. Dil birlikteliğimizi, görüş birlikteliğimizi, sendika içerisindeki birlikteliğimizi hepsini eğitimle sağlıyoruz. 2009 operasyonu aslında bizde bir kırılganlık yarattı. AKP’nin yaratmak istediği korku furyasına bir nevi teslim olduk gibi. Olmasa da olmasak da sokak ayağımızı, bağ ayağımızı, etkinlik ayağımızı bir şekilde sekteye uğrattı...”

 

‘Organik bağlantı var’ iddiası

 

Polisin, 2 yıl süren takibinde sendika üyesi şüphelilerin birçoğunun örgütle organik bağlantı içinde oldukları belirlendi. Sendikacıların haftanın belli günlerinde terör örgütü adına toplantı yaptıkları ve bu toplantılarda Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından görevlendirilen bir kişinin sendika aidatlarından ayrı olarak PKK/KCK adına ‘fon’ adı altında aylık 30 TL topladıkları tespit edildi. MASAK, sendika hesaplarından örgüte aktarılan paraların izini bulurken, miktarın 2 milyon lira olduğu iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem