BDP'den Bursaspor taraftarlarına suçlama

BDP Kadın Meclisi, İstanbul’daki 8 Mart kutlamalarında kadınlara saldırıldığını belirterek, “Kadıköy meydanında erkek ve devlet şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto eden kitleye Türkiye’de futbolun ırkçı, cinsiyetçi ve şiddet yönünün sembolü olmuş ol

BDP'den Bursaspor taraftarlarına suçlama

BDP Kadın Meclisi, İstanbul’daki 8 Mart kutlamalarında kadınlara saldırıldığını belirterek, “Kadıköy meydanında erkek ve devlet şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto eden kitleye Türkiye’de futbolun ırkçı, cinsiyetçi ve şiddet yönünün sembolü olmuş olan holiganlarca saldırı gerçekleştirilmiş ve ikisi ağır olmak üzere on kadın yoldaşımız yaralanmıştır. Resmi üniformalı polisler, BDP PM üyesi Serhat Bingöl’ün kardeşi Mücahit Bingöl’e linç girişiminde bulunmuş ve işkence etmiştir" iddiasında bulundu.

BDP Kadın Meclisi’nden yapılan açıklamada her sene olduğu gibi bu sene de kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü özgürlük, barış ve eşitlik talepleri eşliğinde büyük bir coşkuyla kutladığı belirtildi.

“Dün Kadıköy meydanında özgürlük taleplerinin yanında erkek ve devlet şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto eden kitleye Türkiye’de futbolun ırkçı, cinsiyetçi ve şiddet yönünün sembolü olmuş olan holiganlarca saldırı gerçekleştirilmiş ve ikisi ağır olmak üzere on kadın yoldaşımız yaralanmıştır. Polis, bu ırkçı ve cinsiyetçi saldırıyı gerçekleştiren linççi güruha herhangi bir müdahalede bulunmadığı gibi bu saldırının bir parçası olmuştur.

Resmi üniformalı polisler, BDP PM üyesi Serhat Bingöl’ün kardeşi Mücahit Bingöl’e linç girişiminde bulunmuş ve işkence etmiştir. Mücahit Bingöl şu an hastanede bilinci kapalı bir şekilde yaşam mücadelesi vermektedir.”

"BURSASPOR KAPATILSIN"

 “Kadınlara yönelik bu saldırıların, ataerkil kurumların kadınlara yönelik nefretinin yanı sıra kadın örgütlülüğünden ne denli korkulduğunun da göstergesi” olduğu vurgulanan açıklamada, “Biz kadınlar bu çirkin saldırıyı sadece bir holigan saldırısı olarak değerlendirmiyoruz. Bursaspor taraftarlarının bu saldırısıyla, ırkçı ve şiddet yönü de ortaya çıkmıştır. Kaldı ki bu Bursaspor’un ilk marifeti de değildir. Daha önce de başta Diyarbakırspor taraftarlarına yönelik ırkçı saldırılar olmak üzere birçok şiddet olayına karışmış ve dünyanın en saldırgan ve ırkçı kulüplerinden biri olarak adından söz ettirmiştir” denildi.

 Kadınlara yönelik bu saldırılar karşısında resmi kurumların hiçbir müdahalede bulunmadığı ve bu saldırganları yapanların hiçbir şey olmamış gibi akşam tribünlerde maç izlediği savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 “BDP kadın Meclisi olarak, işkenceyle özdeşleşmiş polisin, Mücahit Bingöl’e yönelik işkencesini ve Kadıköy’de miting sonrası dağılmakta olan kadın ve çocuklara yönelik Bursaspor holiganlarının bu saldırılarını kınıyoruz. Kürt kadınları olarak bu ırkçı ve cinsiyetçi saldırlar karşısında sessiz kalmayacak ve her zaman olduğu gibi özgürlük taleplerimizle alanlarda olacağız. Ayrıca başta futbol federasyonu olmak üzere bütün yetkili kurumların futbolda ırkçılığın, cinsiyetçiliğin ve şiddetin sembolü olan Bursaspor’a bu konuda gerekli yaptırımlara gitmesi ve hatta bu kulübü kapatması gerektiği çağrısında bulunuyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler