BDP'den AKP'ye şartlı destek

AK Parti'nin 'türban çözümü konusunda' üçüncü durağı BDP oldu. Yarım saat süren görüşmenin ardından BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız açıklama yaptı. Sorunun sadece türbandan ibaret olmadığını belirten Yıldız, azınlık haklarının da düzenlenmesi gerektiği

BDP'den AKP'ye şartlı destek

AK Parti'nin 'türban çözümü konusunda' üçüncü durağı BDP oldu. Yarım saat süren görüşmenin ardından BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız açıklama yaptı. Sorunun sadece türbandan ibaret olmadığını belirten Yıldız, azınlık haklarının da düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Eğer böyle kapsamlı bir çalışma olursa da BDP'nin destek vereceğini ifade etti. Konunun çok iyi şekilde ele alınması gerektiğini belirten Yıldız, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu konunun muhatabı üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve halktır. Nasıl hizmet almak istiyorsa halkımız kamuoyunun bu konuda yaklaşımı önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Köşk'ünden Başbakan'lığa kadar kamusal alan tartışmasını yadırgıyoruz. Türkiye bu problemi aşması lazım. Türban siyaset malzeme edilmemelidir. Bu konuda BDP olarak çözüm istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem