BDP Mersin mitingini iptal etti!

Metropol Miting Alanı'nda saat 19.30'da başlaması planlanan ve sanatçı Ferhat Tunç'un konserinin de yer alacağı miting, şehit haberlerinin ardından toplanan BDP'li yöneticiler tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen Metropol Miting Alanı'na yaklaşı

BDP Mersin mitingini iptal etti!

Metropol Miting Alanı'nda saat 19.30'da başlaması planlanan ve sanatçı Ferhat Tunç'un konserinin de yer alacağı miting, şehit haberlerinin ardından toplanan BDP'li yöneticiler tarafından iptal edildi. İptal kararına rağmen Metropol Miting Alanı'na yaklaşık 2 bin kişi gelince, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Adana Milletvekili Murat Bozlak ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu BDP'li yöneticiler de alana gelerek kalabalığa mitingin iptal edildiğini duyurdu.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise bu sonucun önlenmesi, gençlerin gençleri öldürmemesi, savaşın son bulması, anaların gözyaşlarının dinmesi için mücadele yürüttüklerini ve yürütmeye devam ettiklerini belirterek, "Bu mücadelemizi Meclis'e taşımak ve Türkiye'de onurlu ve kalıcı bir barışa kavuşturmak için ne kadar mücadele ettiğimizi biliyorsunuz. Hep birlikte bunun için mücadele ettik. Hep birlikte YSK'nın yasaklarına meydan okuduk. Hep birlikte yüzlerce oyunun, yüzlerce tertibin üstesinden

geldik. Yüzde 10 barajını sandıklara gömdük ve oradan çıktık ama ne yazık ki sadece seçimi kazanmak barışı kazanmaya yetmedi. Meclis'in kapısına geldik ve orada durduk. 5 tutuklu milletvekilimiz ve sevgili kardeşimiz Hatip Dicle'nin Meclis'e girişleri engellendi. Bunun barışa bir darbe olduğunu anlatmaya çalıştık. 'Bizler Meclis'te olmaksızın siz barışı kuramazsınız, muhatapsız barış olmaz' dedik, dinlemediler. Aysel Tuğluk kardeşimiz haykırdı, 'kötü şeyler olacak' dedi, 'bizi tehdit ediyorsun' dediler.

İşte gördük, bitmedi, tükenmedi. Ölenlerin haddi hesabı yok. Şimdi 20 gencimiz daha hayatını kaybetti. Biz bakmıyoruz ölen Türk müdür, Kürt müdür diye, biz gençler ölmesin istiyoruz. Biz savaş olmasın istiyoruz. Bunun için de barışa ihtiyacımız var, bizi barışa götürecek bir anayola ihtiyacımız var. Biz diyoruz ki bu anayol Meclis'ten geçer" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kalabalık olaysız olarak dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem