BDP İl Başkanı gözaltında

Şanlıurfa merkezli olarak polis tarafından 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, geçen yıl 4 Nisan günü gerçekleştirilen PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılıp, terör örgütü propagandası yaptığı saptanan aralarında BDP İzmi

BDP İl Başkanı gözaltında

Şanlıurfa merkezli olarak polis tarafından 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, geçen yıl 4 Nisan günü gerçekleştirilen PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılıp, terör örgütü propagandası yaptığı saptanan aralarında BDP İzmir İl Başkanı Fuat Mikailoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Geçen 4 Nisan'da Halfeti'de toplanan yaklaşık 13 bin kişi, Öcalan'ın doğum yeri olan Halfeti'ye bağlı Ömerli Köyü'ne gitti. Ömerli Köyü'ne giden kalabalık, Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret edip, duvardaki fotoğrafları öptü, bahçesindeki toprağı beraberinde götürdü. Yaşananların ardından güvenlik güçleri, düzenlenen etkinlikte terör örgütü ve elebaşı lehine slogan atıp, poster ve sözde örgüt bayrağını simgelediği belirtilen bez parçalarını taşıyan kişileri kamera kayıtlarından tek tek belirledi.

Yapılan çalışmanın ardından savcılıktan izin alan Terörle Mücadele Şubesi polisleri, sabah saatlerinde etkinliğe katıldıkları saptanan kişilerden 9'unu yakalamak için Şanlıurfa, İzmir ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda; BDP İzmir İl Başkanı Fuat Mikailoğlu, BDP İzmir İl yöneticisi Sultane Erkan, Arif Kaplan, Ahmet Karataş, Nevruz Tekin, Özer Tekin, Reşat Baydan ve Fırat Kaya gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan S.Ç. ise polisin baskını sırasında evinde bulunamadı.

Operasyonda şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen; örgütsel içerikli dokümanlar, yasak yayınlar ile bilgisayarlara da el konuldu.

Şanlıurfa'ya getirilecek olan 8 şüphelinin, 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suç ve suçluyu övme' suçlarından sorgulanacakları öğrenildi.

Öte yandan, polisin PKK elebaşı Öcalan'ın doğum gününe ilişkin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda 37 kişinin tutuklandığı, aynı etkinliğe katılıp suç işlediği belirlenen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonların süreceği de bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler