BBC'den Hz. Muhammed belgeseli

Sunuculuğunu Rageh Omar'ın yapacağı ve 3 bölümden oluşacak belgeselin yapım ve yönetmenliğini ise Faris Kermani yapıyor."1,5 milyar İslam aleminin peygamberi" denilen belgesel tanıtımında, Hz. Muhammed'in Mekke ve Medine'de izlediği yolun takip edileceği

BBC'den Hz. Muhammed belgeseli

Sunuculuğunu Rageh Omar'ın yapacağı ve 3 bölümden oluşacak belgeselin yapım ve yönetmenliğini ise Faris Kermani yapıyor.

"1,5 milyar İslam aleminin peygamberi" denilen belgesel tanıtımında, Hz. Muhammed'in Mekke ve Medine'de izlediği yolun takip edileceği kaydediliyor.

İngiltere'nin dünyaca ünlü TV kanalı BBC 2'de yayınlanacak olan belgeselin çekim aşamasında İran'da büyük bir tartışmaya neden olmuştu. İran Kültür Bakanı Muhammed Hüseyni belgesel ile ilgili olarak "BBC'nin belgesel kararı çok şüpheli gözüküyor ve eğer tahminimiz de doğru çıkarsak ciddi yaptırımlara gidebiliriz. Sadece İran değil diğer ülkeler de kesinlikle tepkilerini dile getirirler." açıklamasında bulunmuştu.

YÜZÜ TASVİR EDİLMEYECEK
Suudi Arabistan, İsrail, Türkiye, Suriye, ABD, Ürdün ve İngiltere'de çekilen belgeselde İslam uzmanları da yorum yapacak. Belgeselde Hz Muhammed'in yüzünün tasvir edilmeyeceği açıklanmıştı..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler