Bayramdan sonra binlerce istifa gelebilir

2009 yerel yönetim seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sultangazi Belediye Başkan adayı olan ve yine o dönemde CHP'deki çarşaf açılımının mimarlarından olan Ercan Karabayır, CHP yönetiminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Karabayır'ın rahatsız o

Bayramdan sonra binlerce istifa gelebilir

2009 yerel yönetim seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sultangazi Belediye Başkan adayı olan ve yine o dönemde CHP'deki çarşaf açılımının mimarlarından olan Ercan Karabayır, CHP yönetiminden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Karabayır'ın rahatsız olduğu konu ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin başörtüsü serbestliğiyle ilgili olarak takındığı tavır.

Haber7'den Ömer Süt'ün haberine göre; CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestisi ile ilgili yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurmuş ve kamuoyundan büyük tepki almıştı. Konuyla ilgili olarak memnuniyetsizliğini aktaran Karabayır, parti yönetiminin olay karşısında neden sessiz kaldığını sorguladı. CHP'li Karabayır, parti yönetiminin "Mahmut Tanal'ın başvurusu bireyseldir, partinin resmi görüşü değildir" yönünde bir açıklama yapmaması halinde CHP'den istifa edeceklerini açıkladı.

"BAŞÖRTÜSÜNÜN SERBEST OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ"

Konuyla ilgili olarak haber7.com'un sorularını yanıtlayan Karabayır, demokratikleşme paketinin açıklanmasıyla birlikte başörtüsünün serbest kalmasında bir CHP'li olarak mutlu olduk. Partimizden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın başörtüsü serbestliğini mahkemeye taşıması sonucunda da mutsuz olduk.Parti yetkililerinin hiç vakit kaybetmeden kamuoyuna çıkıp bu başvurunun bireysel olduğunun, bunun partinin resmi görüşünü yansıtmadığını ve bu başvurunun karşısındayız demesini bekliyoruz. Bu kabul edilir bir durum değildir, sözleriyle serzenişte bulundu. Karabayır sözlerine şöyle devam etti:

"GÜRSEL TEKİN NEDEN SESSİZ?"

"Yıllardır bu ülkede yaşayan bazı kesimleri ötekileştirmeye, 'tukaka' yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bizim de içerisinde olduğumuz süreçte bunun böyle olmayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de halka açılacağını, herkesin bir vatandaşlık hakkı olduğunu düşünüyorduk. Bu bir yaşam hakkıdır ki özgürlüğü tartışmak bir caniliktir. CHP'nin konuya böyle yaklaşımı doğru değildir. Bu süreç parti içerisinde istifaya bile götürebilir. Aslında Gürsel Tekin'in bu konularda ne kadar hassas olduğunu biliyorum ancak olay karşısında neden hala sessiz ve suskunluğunu koruyor onu da anlayabilmiş değilim."

"BAŞÖRTÜSÜ ALLAH'IN BİR EMRİDİR"

Karabayır, Türkiye'de bir gerçek var. Ben Elhamdulillah Müslümanım, başörtüsü de Allah'ın emridir. Allah'ın emrine uyarak yaşıyorum. Böyle yaşıyorum diye neden beni engellemeye çalışıyorsun. Böyle bir hakkı kendinde nasıl görürsün? Bu bir mantık mıdır? Eğer bu çerçevede bir gönül rahatlatan bir beyanat verilmezse, biz CHP'li olarak kandırıldığımızı düşüneceğiz. Bu bir samimiyet testidir ve kendiliğinden ortaya çıkmıştır ki CHP de bir samimiyet testinden geçmektedir, dedi.

İSTİFA SİNYALİNİ VERDİ

Açıklamasının son bölümlerinde istifa sinyali veren Karabayır, Cumhuriyet Halk Partisi'ni bekleyen tehlikeye dikkat çekti:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ya da parti sözcülerinden biri iç ferahlatan bir açıklama yapmazsa, Kurban Bayramı'ndan sonra biz bu partiden istifa edeceğiz. Bu istifa da öyle normal bir istifa olmaz. Yani beşyüz, bin ya da 5 bin kişilik bir istifa olmaz bu onbinlerin katıldığı bir istifa olur. Cumhuriyet Halk Partisi buna hazırlıklı olmalıdır. "

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler