"Bayram kutlaması için izin alınmaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halka biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklaması... "Şanlarıyla şerefleriyle özgürlük içinde o meydana geldiler. Son der

"Bayram kutlaması için izin alınmaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halka biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili ilk açıklamayı yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklaması...
 
"Şanlarıyla şerefleriyle özgürlük içinde o meydana geldiler. Son derece mutluyum. Bütün baskılara rağmen demek ki halkımız engelleri aşmasını biliyor. Polis barikatları vardı onbirler ve diğer onbinler arasında mesafe vardı. O mesafeyi ortadan kaldırdık, onları buluşturduk, bunun için de mutluyum.
 
Beni üzen sadece şu. Gençler Türk bayrağı açmak istiyor ama polis o gençleri tekmeliyor.
 
'BAYRAK AÇMANIN TEKMELENDİĞİ BİR BAYRAM YAŞADIK'
 
Bayrak açmanın tekmelendiği bir bayram yaşadık. Acı verici, hüzün verici bir olaydır. O insanların elinde sadece Türk bayrağı vardı.
 
Devletin topu vardı, biber gazı vardı, panzerleri vardı, yahu savaşa mı gidiyoruz? 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ne anlama geliyor. Cumhuriyete karşı bir Hükümete nasıl Cumhuriyet hükümeti diyoruz. Cumhuriyet Hükümeti nedir Cumhur'a önem veren hükümettir. Ellerinde bayrakla nereye geliyorlar Birinci Meclis'e. Birinci Meclis nedir? Cumhuriyet'in ilan edildiği yerdir.
 
'İNSAN DÖVDÜLER Mİ? HAYIR. SADECE ELLERİNDE BAYRAKLAR'
 
Taşkınlık yaptılar mı? Hayır. İnsan dövdüler mi? Hayır. Kapı, pencere, cam indirdiler mi? Hayır. Sadece ve sadece ellerinde bayraklar.
 
Demiyor muydu? 'Halktan kopuk kutlanıyor biz bunu kaldıracağız stadyumlarda kutlamayacağız.'
 
AKP stadyumda kutluyor bayramını, halk kendi bayrağıyla.
 
Bir süre önce stadyumlarda kutlanmaz halk kutlar denilen yerde biber gazı sıkılıyor.
 
'BAYRAM KUTLAMASI İÇİN İZİN ALINMAZ'
 
Bir başka garabet de bayramın kutlaması zaten gerekiyor, halk bayram kutlayacak siz yasak getiriyorsunuz. Bayram kutlaması için izin alınmaz. Bu bir kutlamadır. Ramazan Bayramı da böyledir, Kurban Bayramı da böyledir, 19 Mayıs da böyledir. Bayramlarda izin alınmaz.
 
Burada bütün yurttaşlarımız ellerine halk bayrağı alıp gelen bütün yurttaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Ben elimde bir Türk bayrağıyla geleceğim katılacağım demiştim, geldim katıldım. Gelenlerin hepsine de şükranlarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler