Bayraktar'dan itiraf

Bayraktar, TOKİ'den proje alan bir şirketin yolsuzluk yaptığı iddiasına ilişkin, “Burada dolandırıcılık, hırsızlık var. Bu benim zaafımdır, bir idareci olarak orada yapılan yanlışlığı görebilmeliydik. Göremedik, bizim gözümüzden kaçtı. Kim suçluysa cezası

Bayraktar'dan itiraf
Bayraktar, TOKİ'den proje alan bir şirketin yolsuzluk yaptığı iddiasına ilişkin, “Burada dolandırıcılık, hırsızlık var. Bu benim zaafımdır, bir idareci olarak orada yapılan yanlışlığı görebilmeliydik. Göremedik, bizim gözümüzden kaçtı. Kim suçluysa cezasını çeksin, ben de dahil” dedi.
 
Bakan Bayraktar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının bütçe  görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
 
TOKİ ile ilgili iddialar üzerine TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya  ilişkin Bayraktar, “Dedim ki 'benim hakkımda bırakınız davayı, soruşturma varsa  da ben istifaya hazırım'. Daha sonra düzeltmek için söz aldım, 'yanlış anlaşılmış  olabilir, TOKİ hakkında açılmış davalar vardır, TOKİ'nin de açtığı çok davalar  vardır ama şahıslar hakkında yolsuzluktan veya başka sebeplerden açılan dava  yoktur' dedim” diye konuştu.
 
Bakan Bayraktar, hasılat paylaşımı konusunda da “KC grubun, söylediği  bir konu. Hesap kitap yaptık, faiziyle birlikte 55-60 milyon lira TOKİ'nin zarara  uğratılması var. Burada dolandırıcılık, hırsızlık var. Bu benim zaafımdır. Bir  idareci olarak orada yapılan yanlışlığı görebilmeliydik, göremedik, bizim  gözümüzden kaçtı” dedi.
 
Konunun incelendiğini ancak suçlu bulunmadıklarını ifade eden Bayraktar,  şunları kaydetti:
 
“Diğer konularda da hakkımızda soruşturma yok, inceleme var. İnceleme  hep var. Yine bu hasılat paylaşımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer  döneminde, Devlet Denetleme Kurulu TOKİ'ye geldi, tam 3,5 ay inceleme yaptı.  Didik didik bütün işlemleri inceledi. Bize haklı önerileri ve eleştirileri oldu.  Ama genel anlamda bize teşekkür ettiler ve tebrik ettiler.
 
KC olayı, Aykut bey (CHP milletvekili Aykut Erdoğdu) haklıdır. Biz orada  TOKİ olarak dolandırıldık ama şu anda onları mahkemeye verdik. Ben bizzat olur  aldım, mahkeme açtım. Şimdi, idarede bir başkan olur alıyor, kendini de riske  ediyor. 'Benim hakkımda soruşturma açın' dedim. Biz kendimizi de ihbar ettik. Ama  incelediler, baktılar, gerek teftiş kurulları gerekse savcılık, bizi suçlu  görmedi. Ama orada bir zaafımız olduğunu itiraf ediyorum. Sonradan Allah yardım  etti bize, oradaki TOKİ'nin zararını garanti altına alacak bir mekanizma  geliştirdik ve TOKİ'nin 55 milyon lira alacağı kesinleşti. 12 milyon lirasını  bugüne kadar TOKİ tahsil etti.”
 
TOKİ'de 35 bin civarında ihale yaptıklarını bildiren Bayraktar, “Aykut  kardeşimiz de bula bula iki konu buldu işte, sizlere yazdığı mektupta. Bir tanesi  hasılat paylaşımı bir tanesi KC grubu. KC grubunda, ben katılıyorum onun  dediğine. Kim suçluysa cezasını çeksin, ben de dahil” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem