’Bayraktar’ nasıl bir gemi ?

İleri teknolojiyle inşa edilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunulan harp gemisi olan amfibi gemi "Bayraktar", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle denize indirildi.Özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen, ileri t

’Bayraktar’ nasıl bir gemi ?

İleri teknolojiyle inşa edilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunulan harp gemisi olan amfibi gemi "Bayraktar", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle denize indirildi.

Özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen, ileri teknolojiye sahip harp gemisi olan amfibi gemi "Bayraktar" denize indirildi. 138.75 metre boyunda, 19.60 eninde, 486 personel taşıma kapasitesine sahip gemi, düzenlenen törenle denize indirildi. Tuzla'da bulunan ADİK Tersanesi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve çok sayıda kişi katıldı.

"BAYRAKTAR, EN BÜYÜK TONAJLI HARP GEMİSİ"

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, yaptığı konuşmada geminin en son teknolojiyle yapıldığını belirterek, "Bayraktar özel sektör tersanelerinde bugüne kadar inşa edilen en büyük tonajlı harp gemisi olma özelliğini taşımaktadır.Cumhuriyet'imizin 100'üncü kuruluş yıldönümüne yaklaştığımız bir dönemde özel sektör tersanelerimizin geldiği bu seviye büyük bir anlama sahiptir. Tarih boyunca ülkemizin bulunduğu zorlu coğrafyada kalıcı olabilmek, istikrarlı ve müreffeh bir devleti idame ettirebilmek askeri açıdan güçlü olmayı gerekmiştir. Günümüzde bölgemizde tarihi bir dönüşüm süreci yaşanmakta ve ülkemiz son yıllarda ortaya çıkan yeni risk ve tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Hiç şüphesiz deniz ortamı da savunma ve güvenlik eksenli bu gelişmlerden etkilenmektedir. Deniz ortamı deniz ulaştırması açısından da önem kazanmakta ve ülke ekonomileri için vazgeçilmez hale gelmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından gemi törenle denize bırakıldı.

HARP GEMİSİ "BAYRAKTAR"

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın kullanımına sunulan geminin maksimum süratı 18 knot. Taşıma kapasitesi bin 200 ton olan gemi tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiştir. Geminin üst binası balistik korumalıdır. Gemi, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip.

’Bayraktar’ nasıl bir gemi ?

’Bayraktar’ nasıl bir gemi ?

’Bayraktar’ nasıl bir gemi ?

’Bayraktar’ nasıl bir gemi ?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem