Bayrak satışı arttı ama esnaf mutlu değil!

Terör olaylarını protesto gösterileri, bayrak satışlarını artırdı. Esnaf ise, terör saldırıları yaşanmasın, kendilerinin satış yapmamaya razı olduklarını söyledi. Son günlerde ülkemizin dört bir yanında bölücü terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerine yaptı

Bayrak satışı arttı ama esnaf mutlu değil!

Terör olaylarını protesto gösterileri, bayrak satışlarını artırdı. Esnaf ise, terör saldırıları yaşanmasın, kendilerinin satış yapmamaya razı olduklarını söyledi.

Son günlerde ülkemizin dört bir yanında bölücü terör örgütü PKK'nın güvenlik güçlerine yaptığı saldırıları protesto etmek için sokaklara dökülen vatandaşlar, bayrak satışlarında artışa neden oldu. Artan terör olayları ve gelen şehit haberlerine tepki için çok sayıda vatandaş ya evine Türk bayrağı asıyor ya da eline bayrak alıp yürüyor. Durum böyle olunca fiyatları 2,5 TL ile 30 TL arasında değişen Türk bayrakları raflarda tükenme noktasına geldi.

Satışların hatırı sayılır bir şekilde yükseldiğini ancak bundan memnun olmadıklarını belirten bayrak esnafı Talat Cin, bayrak stoklarının neredeyse tükendiğini söyledi. Terör olaylarının vatandaşın bayrak sevgisini arttırdığını söyleyen Cin, "Biz, terör olmasın bayrak satışlarımız da normal seyrinde devam etsin istiyoruz. Bu terör belası ülkemizi çok derinden yaralıyor. Terör, savaşın en kahpece şekli. Millet olarak birlik olma zamanı. Çok üzgünüz. Terör olmasın, biz de bayrak satmayalım" dedi.

Hafta başından beri bayrak satışlarının 2-3 kat arttığını söyleyen Erdinç Dinçer ise bayrak satışında artışlara bu olayların sebebiyet vermesini istemediklerini ifade etti.

İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı da dükkanlarını ay-yıldızlı bayraklarla süsledi. Hemen hemen her dükkanın camında asılı olan Türk bayrakları tarihi çarşıya farklı bir hava kattı.

Bayrak satışı arttı ama esnaf mutlu değil !

Bayrak satışı arttı ama esnaf mutlu değil !

Bayrak satışı arttı ama esnaf mutlu değil !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem