Baykal'dan Ergenekon kararlarına sert çıkış

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon Davası'nın mahkumiyet kararları için "Mahkemeler düellonun bir parçası olamaz" diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Demre ilçesinde Ergenekon da

Baykal'dan Ergenekon kararlarına sert çıkış
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon Davası'nın mahkumiyet kararları için "Mahkemeler düellonun bir parçası olamaz" diye konuştu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Demre ilçesinde Ergenekon davasının mahkumiyet kararları için "Mahkemeler düellonun bir parçası olamaz" diye konuştu.
 
Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut ve Osman Kaptan ile birlikte Demre Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bayramlaşan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, buruk bir Bayram yaşadıklarını belirtti.
 
Derin üzüntü içinde olduğunu ifade eden Baykal, müebbet hapis cezası almış 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için şunları söyledi: "Yıllarca toplumun hizmetinde koşmuş, yıllarca Genelkurmay Başkanlığı yapmış, genelkurmay başkanlığına başbakan atamış, ayrılırken teşekkür etmiş, görev başındayken her hafta bir araya gelmişler, memleket meselelerini konuşmuşlar. Birbirlerine destek olmuşlar, görevi tamamlamışlar. Şimdi anlıyoruz ki meğer o teröre karşı Türkiye Cumhuriyeti adına mücadele eden devletin en yüksek görevlisi değilmiş. Bizzat kendisi terör örgütünün yöneticisiymiş."
 
"AMAÇLANAN ADALET DEĞİL"
 
Baykal, konuşmasında, mahkemelerin hukuku uygulayıp adaleti araması gerektiğine değinerek, mahkemelerin söz konusu olmasının sanki hukukun uygulandığı, adaletin arandığı izlenimini doğursa da bazen bu durumun adaletle hiçbir ilgisi olmadığını savundu. "Bu durumda olduğu gibi, söz konusu adalette olsa uygulanan hukuk değildir, amaçlanan adalet değildir" diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"BU BİR HESAPLAŞMA"
 
"Zaten bazıları açıkça söylüyor. 'Bu bir hesaplaşmadır.' Hukuk düellonun aleti olmaz. Hukuk hesaplaşmanın bir aracısı olmaz. 'Hayır, ben hesap soracağım.' Peki sor. Nasıl soracaksın? 'Kendim sormayacağım. Mahkemeyi kullanarak soracağım. Mahkemeye kendi hesabımı gördürteceğim. Hakim benim adıma kendi düşmanlığımın gereğini, benim adıma hatta ben yapmıyor olacağım, hatta çıkıp 'Bu haksızlıktır, haksızlık yapmayın arkadaşlara.' diye caka satacağım. Hatta buna rağmen hakim, benim emrimdeki mahkeme, benim husumetimin, benim düşmanlığımın, benim hesabımın gereğini yapıverecek.' Buna dur diyecek milli iradedir."
 
Suriye sınır bölgesindeki mayınların imhasının İsrailli bir firmaya verilmesinin iptali için verdikleri mücadelenin şu anda ne kadar haklı olduğunun ortaya çıktığına değinen Baykal, hükümeti uyguladığı dış politika için de eleştirerek yaklaşan seçimleri işaret etti. Baykal, sözlerine şöyle son verdi: "Şimdi bu konuda karar alacağınız bir seçim olacak. Lütfen bunları dikkate alarak sorumluluk duygusu içinde bir karar alalım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem