Bayırbucak Türkmenlerine ’fosfor gazı’ ile saldırdılar

Suriye rejim güçlerinin Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu Nedde ve Rüveysa bölgelerine "fosfor bombasıyla" saldırdığı iddia edildi.Suriye'deki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkede 4.5 yıldır devam eden çatışmalarda bugüne kadar 240 bin 234

Bayırbucak Türkmenlerine ’fosfor gazı’ ile saldırdılar

Suriye rejim güçlerinin Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu Nedde ve Rüveysa bölgelerine "fosfor bombasıyla" saldırdığı iddia edildi.

Suriye'deki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, ülkede 4.5 yıldır devam eden çatışmalarda bugüne kadar 240 bin 234 insan hayatını kaybetti.

Suriye rejimi ve Rusya Federasyonunun topçu ve hava harekatları Suriye'de yaşayan sivil yerleşim yerlerinde can almaya devam ediyor.

Bölgedeki kaynaklar, 13 Kasım 2015 tarihinde, Suriye'de Türkiye sınırının 5-7 kilometre güney doğusunda Bayırbucak Türkmenlerinin bulunduğu Nedde ve Rüveysa yerleşim yerlerine rejim tarafından topçu silahları ile fosforlu bomba atıldığını öne sürdü. Atılan fosforlu mermi nedeniyle çok sayıda sivil yaralandı. Yaralanan Türkmenlerin tedavi altına alınmalarına rağmen hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi.

1980 Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu kapsamına giren beyaz fosfor ve benzeri silahların, sivil halk üzerinde veya hava saldırılarında sivillerin yoğun olduğu yerlerde kullanılmasının yasak olduğunu belirten kaynaklar, bu yasağa Suriye rejiminin uymadığını belirterek, "Bölgede DEAŞ'a karşı yoğun harekata girişen büyük devletler de bu katliama, kıyıma sessiz kalmaktadırlar" ifadesini kullandı.

FOSFOR GAZI

Teneffüs edilmesi halinde ciğerlerde ani yara açan ve teneffüs eden kişinin havasızlıktan boğulmasına neden olan fosfor gazı, sonraki aşamada insan vücudunu içten dışa doğru yakıyor. Bu yanma vücut içinden cilde kadar sürüyor ve yanma bir kez başladığında durdurulması mümkün olmuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler