Başörtü Yasağı 3 Kurum İçin Geçerli Değil!

 KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ SERBEST Kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek kamu kurumlarında baş örtüü yasağını kaldırıyoruz. Ayrımcılık içeriyordu. Kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz. Resmi elbise giymek zorunda olan TSK mensu

Başörtü Yasağı 3 Kurum İçin Geçerli Değil!

 KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ SERBEST
 
Kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek kamu kurumlarında baş örtüü yasağını kaldırıyoruz. Ayrımcılık içeriyordu. Kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz. Resmi elbise giymek zorunda olan TSK mensupları, yargıda hakim ve savcıları bunun dışında tutuyoruz.
 
'DAĞ FARE DOĞURDU'YA YANIT'
 
Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Siyasetlerini korku ve korku üzerine kuranlar değişim karşısında varlıklarını sürdüremezler. Türkiye’nin bölünme sorunu yok ama bir muhalefet sorunu vardır. Yapılmak isteyen, yapılana karşı çıkan muhalefetle devam etmesi zordur. Muhalefetin korku üslubunu bırakması gerekiyor. Bir başka zihniyetin daha paket açıklanmadan 'Dağ fare doğurdu' eleştirisini hazırlamasını anlıyorum. Paketten ölümsüzlük bekleyenler irrasyonel bir bekleyişin, abartılı bir bekleyişin içindeler. Bu paket, bir kapı aralamadır. Bu paket özlenen hak ve özgürleri getiren bir pakettir. Bu paket bir aşamadır.
 
Bu paket birilerinin dediği gibi dayatmanın, pazarlığın eseri değildir. 11 yıldır yapılan reformları dayatma, baskı ve pazarlıkla yapmadık. Milletimiz için hayırlı olanı yaptık, yapıyoruz. Gönül isterdi ki, bütün bu sorunların kaynağı olan anayasa yeniden yapılabilse, sorunlar kökten çözülebilseydi. 59 maddeyi 15 gün içerisinde geçirelim, komisyon çalışmalarına devam etsin. Buna da yaklaşmadılar. Mesele ipe un sermektir. Böyle bir muhalefetle yeni bir anayasa mümkün olmadı. Bizim referans noktamız önce millettir. Evrensel hak ve özgürlükler bizim referansımızdır.
 
 
Uzun soluklu yürüyüşün, millete verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesidir. Milletten gizlenen madde yoktur. Her madde geçmişte hedef olarak konulmuştur. Bu ülkede 76 milyon bir, beraber ve kardeştir. Her bir vatandaşın her bir talep ve ihtiyacı bizim için önemliyse her bir vatandaşın korku ve endişeleri de önemlidir. Biz geçiciyiz, kalıcı olan millettir. Biz tüm vatandaşlarımıza hizmetkar olmayı hedef alan bir iktidar olduk. Siyasi görüşler, diller, inaçlar, mezhepler, yaşam farkı olabilir. Ama aynı geminin içindeyiz, aynı limana, aynı büyük Türkiye hedefine doğru ilerliyoruz. Birbirlerinin özgürlük alana müdahale etmeyen her özgürlüğe saygılıyız. İnsanın insan olmaktan kaynaklanan hakkını savunmak bizim mesuliyitemizdir. Silahı, şiddeti vandallığı elimizin tersiyle itecek. Dışlamadan, horlamadan geleceği birlikte inşa edeceğiz.
 
Ön yargısız biçimde ele alındığında bu paketin on yılların sorunlarını çözdüğü görülecektir." Erdoğan’ın açıklaması simultane olarak İngilizce ve Arapça'ya da çevriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem