Başkomutan Gül'den askeri bir ilk

 Daha önce hiç tatbikata katılmayan Cumhurbaşkanı Gül'ün de tatbikata katılacağı öğrenildi.TSK'nın, Osmanlı Rus Harbi'nde 90 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış'ta 21-23 Şubat'ta gerçekleştireceği 2012 Kış Tatbikatı'nı 3. Ordu Komutanı Org. Ahmet T

Başkomutan Gül'den askeri bir ilk

 

Daha önce hiç tatbikata katılmayan Cumhurbaşkanı Gül'ün de tatbikata katılacağı öğrenildi.

TSK'nın, Osmanlı Rus Harbi'nde 90 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış'ta 21-23 Şubat'ta gerçekleştireceği 2012 Kış Tatbikatı'nı 3. Ordu Komutanı Org. Ahmet Turmuş yönetecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk kez TSK'nın bir tatbikatını izleyecek.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, kuvvet komutanları ve Balyoz Planı davasında mahkeme tarafından tanık sıfatıyla ifadeye çağrılan Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'nun da hazır bulunacağı tatbikat, önceki kış tatbikatının aksine basına açık icra edilecek. Büyük dedesi Sarıkamış şehidi olan Başbakan Erdoğan'ın ise geçirdiği 2. ameliyatın ardından tatbikata katılıp katılmayacağının ise henüz netleşmediği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, tatbikatın basın gününün 23 Şubat olduğu bildirildi. Tatbikat, 3. Ordu Komutanlığı koordinatörlüğünde, 9. Kolordu Komutanlığı tarafından Kars'ın Akbaba Atış ve Tatbikat bölgesinde, Hava Kuvvetleri'nin de katılımıyla fiili ve atışlı olarak icra edilecek.

Tatbikatla, birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda, atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, birliklerin kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini ve beka kabiliyetini geliştirmek amaçlanıyor. Tatbikata 2 bine yakın personel, çok sayıda uçak ve helikopterin katılması bekleniyor.

GÜL BU YIL KATILACAK

2010 yılında yine Sarıkamış'ta icra edilen kış Tatbikatını Erzincan davasında 1 numaralı sanık olarak gösterilen dönemin 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk'in yönetmesi dikkat çekmişti. Org. Berk, tatbikatı gerekçe göstererek, ifade vermeye gitmemişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan YAŞ'ta emekliye ayrılan Berk'in yönettiği kış tatbikatına Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan katılmamıştı. Köşk kaynakları VATAN'a, Cumhurbaşkanı Gül'ün, bu yılki kış tatbikatına katılacağını belirtti.

GÜL HİÇBİR TATBİKATA KATILMADI

2000'de 9. Cumhurbaşkanı Demirel, 2002 yılında ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkomutan olarak katıldıkları TSK'nın geleneksel kış tatbikatlarına, Başbakan Erdoğan 2006 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'le birlikte kamuflaj elbisesi giyerek katılmıştı. Gül, Cumhurbaşkanı olduktan sonra hiçbir askeri tatbikata katılmadı. Cumhurbaşkanı Gül ise Şubat 2008'deki Sarıkamış Kış Tatbikatı'na katılımı planlanmasına rağmen Kuzey Irak'a yönelik Güneş Harekatı nedeniyle programını değiştirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler