Başkent’te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği mitingin ardından dağılan gruptaki bazı eylemciler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.Ülkü Ocakları, ülke genelinde "Şehide Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşü düzenledi. 81 ilde eş zamanlı yapılan

Başkent’te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği mitingin ardından dağılan gruptaki bazı eylemciler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Ülkü Ocakları, ülke genelinde "Şehide Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşü düzenledi. 81 ilde eş zamanlı yapılan yürüyüşe MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'da katıldı. Beşevler Meydanı'nda toplanıp Güvenpark'a yürüyen yaklaşık 5 bin ülkücü ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "Ankara uyuma, şehidine sahip çık" şeklinde sloganlar attı. Güvenpark'ta toplanan grup, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından hayatını kaybeden şehitler için dua etti. Güvenpark'ta toplanan ülkücüler adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, terörün 78 milyon Türk vatandaşını hedef aldığını belirterek, "Türk devletinin gücü zalim ve karanlık mihrakların hakkından gelmek için seferber etmek mutlaka sağlanmalıdır. Hiçbir hain el ovuşturmamalı, hiçbir bölücü heveslenmemeli, hiçbir terör sevdalısı heyecana kapılmamalıdır; bizim vazgeçecek ne ülkemiz, bölünecek ne milletimiz, paylaşılacak ne de toprağımız vardır. Ülkü Ocakları, büyük milleti, tüm teşkilatları ve mensuplarıyla kenetlenmiş halde gelişmeleri takip etmektedir. Her koşul ve şartta hazır Türk milletinin emrinde ayaktadır. Ne var ki bu acılı günlerimizi fırsat bilip kargaşadan ve karışıklıktan medet uman zavallılar salyalarını akıtarak provokasyon hücrelerini uyandırmışlardır; farkındayız. Bizlere ait olan sembol, nişan, işaret ve bayrakları kullanmak suretiyle sokaklarda başıboş dolaşarak Türk milliyetçiliğini ve teşkilatlarımızı istismar etmeleri en az bölücülerin faaliyetleri kadar tehlikeli ve kirlidir. Türkiye'nin dört bir bucağındaki teşkilatlarımız bu konuda uyanık ve her türlü tahriklere kapalıdır. Bu vatan hepimizin anası, bu vatan hepimizin babası, bu vatan hepimiz yâri, velhasılıkelam bu vatan hepimizin namusudur. Türk milleti namusuyla yaşar ve namusu için ölür. Namussuzlar ordusu asla galip gelemeyecektir. Allah'a çok şükür zafer inananlarındır. Vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği için can veren yiğitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından dağılan bir grup ülkücü, Yüksel Caddesi üzerine geldi. Sloganlar atarak yürüyen gruba polis ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Müdahalenin ardından bazı vatandaş gazdan etkilenerek çevredeki binaların içine girdi. Çevik Kuvvet ekipleri olayların büyümemesi için çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ülkücü grup ile Çevik Kuvvet ekipleri arasında yaşanan arbede devam ediyor.

Başkent’te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Başkent’te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Başkent’te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

Başkent’te teröre lanet yürüyüşü düzenlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler