Başkentte gergin gece

Başkent'te çeşitli ilçelerde, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısı sonrası gelen şehit haberleri protesto edildi. Gösteriler sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.Ankara'nın Gölbaşı, Beypazarı ve Keçiören ilçelerinde, Hakkari'nin Da

Başkentte gergin gece

Başkent'te çeşitli ilçelerde, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısı sonrası gelen şehit haberleri protesto edildi. Gösteriler sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Ankara'nın Gölbaşı, Beypazarı ve Keçiören ilçelerinde, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısı sonrası gelen şehit haberleri protesto edildi. Beypazarı'nda öğleden sonra askere alınmak istediklerini belirten gençler askerlik şubesine akın etti. Askerlik şubesinde hazırlanan dilekçelere gönüllü olduklarını ifade ederek imza atan gençler, akşam saatlerinde ise terör olaylarını protesto etmek amacıyla toplanmaya başladı. 200 aracı geçen kalabalık Türk Bayraklarıyla şehir turu atarken, bir mahallede otomobillere taş atılması üzerine gerginlik başladı. Ardından taşlı sopalı kavga çıktı. Olay yerine İlçe Jandarma Komutanlığı askerleri sevk edildi. Bu esnada evler ve araçlar ateşe verildi. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri olayları sonlandırdı.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir grup genç de yaşanan terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Gölbaşı Kaymakamlığı önünde toplanarak Türk Bayrakları ile yürüyüş yapan gençler, sloganlarla terörü lanetledi.

HDP Gölbaşı İlçe Teşkilatı önüne kadar yürüyen kalabalık, HDP binasına Türk Bayrağı asarak tepkilerini dile getirdi. Emniyet ekiplerinin kontrolü altında eylem yapan gençler, Türk Bayrağını astıktan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Gölbaşı emniyet güçleri olay çıkmaması için yoğun çaba sarf etti. Eylem, HDP binasına Türk Bayrağı asılmasının ardından son buldu.

Keçiören ilçesinde ise terör olaylarını protesto etmek isteyen bir grup, HDP Keçiören İlçe Başkanlığı binasına yürüdü. HDP binası önünde toplanan grup, burada bir süre terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Taşlarla binaya saldıran grup, binanın camlarını kırdıktan sonra HDP Keçiören İlçe Başkanlığı'na Türk Bayrağı astı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler