Başkan 'Ok'a hapis cezası !

 Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bir köşe yazarını darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.Balıkesir'de 9 Nisan 2010'da yaşanan olayda, Birleşik Emekliler Derneği'nin eski başkanı ve yerel gazetelerde köşe y

Başkan 'Ok'a hapis cezası !

 

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, bir köşe yazarını darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Balıkesir'de 9 Nisan 2010'da yaşanan olayda, Birleşik Emekliler Derneği'nin eski başkanı ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Rahmi Göçer, belediye başkanlığı makamında darp edildiğini ileri sürerek Belediye Başkanı İsmail Ok ile Uğur Erol, Mehmet Topuz ve Naim Aladağ'dan şikayetçi oldu.

Balıkesir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Belediye Başkanı İsmail Ok ile diğer sanıklar katılmadı.

Mahkeme Başkanı Murat Sözver, müşteki ve sanık avukatlarından son savunmalarını aldıktan sonra kararını açıkladı.

Buna göre, Belediye Başkanı İsmail Ok'un, ''kasten adam yaralama'' suçunun sabit görüldüğüne karar veren mahkeme, TCK'nın 86/2 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi ve işlendiği yeri dikkat alarak sanık hakkında 6 ay hapis cezası verdi.

Suçun haksız tahrik altında işlediğine hükmeden mahkeme, Ok'un cezasını TCK'nın 29. maddesi gereğince 4 ay 15 güne çekti.

Başkan Ok'un duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alan mahkeme, bu cezayı 3 ay 22 güne düşürerek, para cezasına çevirdi.

Mahkeme, Başkan Ok ile ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da kararlaştırırken, CMK'nın 231/8 maddesi gereğince 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Diğer sanıklar Uğur Erol, Naim Aladağ ve Mehmet Topuz ise 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haklarındaki hükmün açıklanması geri bırakılan üç sanığın 5'er yıl süreyle denetime tabi tutulmalarına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler