Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 93 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyetin, milletimizin gurur tablolarından biri olduğunu söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yıl Cumhuriyet’imizin 93. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. İç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir şekilde demokratik çizgide hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, Gazi Mustafa Kemal’in ifadesiyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Milletimiz bunu 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bir kez daha göstermiş, Cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkmıştır.

Cumhuriyet millet iradesini esas alan onun üzerinde hiçbir sınıf, zümre, kurum ve beşeri güç tanımayan, Atatürk'ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür, erdemli, onurlu insanların yaşadığı fazilet rejimidir. Temelleri 1923 yılında atılan cumhuriyetimiz, yaşanan onca sıkıntıya rağmen bize umut ışığı olmaya devam etmektedir. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, onları yaşatmak ve geleceğe taşımak da her Türk vatandaşının görevi olmalıdır. Milletimizin en büyük eseri ve özgürlük abidesi olan Cumhuriyetimizi millet asli ilkeleriyle yaşatarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin birinci görevi olmalıdır.

Bu vesileyle kanını ve canını, vatanın harcı yapan şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yâd ediyor, tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.” 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler