Başka işi olmadığı için sokaklarda müzik yapıyor

Samsun'da yaşayan 63 yaşındaki Muhsin Öksüz, 45 senedir sokak müzisyenliği yapıyor. Sokak müzisyeni Muhsin Öksüz, 18 yaşından beri sokaklarda müzik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Şehrin çeşitli noktalarında bağlama, sipsi, kaval, flüt gibi enstrüma

Başka işi olmadığı için sokaklarda müzik yapıyor

Samsun'da yaşayan 63 yaşındaki Muhsin Öksüz, 45 senedir sokak müzisyenliği yapıyor.

Sokak müzisyeni Muhsin Öksüz, 18 yaşından beri sokaklarda müzik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Şehrin çeşitli noktalarında bağlama, sipsi, kaval, flüt gibi enstrümanlar çalarak ve şarkı söyleyerek insanların ilgisini çeken Öksüz, 16 ay sonra emekli olacağını, emekli olunca da bu işi bırakacağını söyledi.

Emekli olmasına çok az bir süre kaldığı için heyecanlı olduğunu dile getiren sokak müzisyeni Öksüz, "Başka iş olmadığından dolayı sokaklarda müzik yaparak geçimimi sağlıyorum. Amacım sigorta primlerimi ödeyip emekli olmak. Şurada zaten 480 günüm kaldı. Onu da ödeyip emekli olursam artık bu işlere bir son vereceğim. Artık yaşlandım. Yaşım 63-64 oldu. Sigorta primlerinin hepsini dışarıda sokak müzisyenliği yaparak ödedim. Başka türlü zaten ödeyemezdim. Nereden gelecek? Para yok ki. Çalışan da yok. Biz de sokaklarda müzik yapıyoruz. Eskiden kahve kahve dolaşıyordum. 7-8 senedir burada müzik yapıyorum. Sabah 07.00 gibi geliyorum, öğlen ezanına kadar burada duruyorum. Zaten şeker hastasıyım. Günde 4 tane iğne oluyorum. Önceden diğer illere gidip oralarda da müzik yapabiliyordum ama bu hastalık çıktığından beri başka bir yere gidemiyorum" dedi.

Öksüz, emekli olduktan sonra sokaklarda müzik yapmayı ve şarkı söylemeyi bırakacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem