'Başınızı gövdenizden alırız'

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in 11 Temmuz 2009’da Topkapı Sarayı’nda verdiği açık hava konserini, 20 arkadaşıyla birlikte protesto eden eski Alperen Ocakları İstanbul Başkanı Mustafa Kayatuzu’nun, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davası

'Başınızı gövdenizden alırız'

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in 11 Temmuz 2009’da Topkapı Sarayı’nda verdiği açık hava konserini, 20 arkadaşıyla birlikte protesto eden eski Alperen Ocakları İstanbul Başkanı Mustafa Kayatuzu’nun, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davası karara bağlandı.

20 arkadaşıyla Topkapı Sarayı’nda şarap içilmesini protesto eden, Topkapı Sarayı’nın kapısına gelerek konser afişlerini yakan grup adına “Şu kapıdan elinde şarap şişeleriyle giren hainleri gördük. Aklınızı başınıza alın demiyorum. O başınızı gövdenizden alırız diyoruz” diyen Kayatuzu, beraat etti.

Hâkim Refik Özcan kararında, soruşturma ve kovuşturma aşamasında elde edilen delillere ve olaya ilişkin görüntülere göre sanığın eyleminin doğrudan şikâyetçiyi ya da belirli bir şahsı hedef almadığını ifade etti.

Hâkim Özcan, sanığın kamuoyuna yönelik basın açıklaması şeklinde yer alan, şiddet ve saldırı içermeyen davranışlarının eleştiri hakkının kullanılması kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Hâkim, sanık ve arkadaşlarının polisin “Dur” ihtarına direndiklerine yönelik herhangi bir bilgi ve tespitin de bulunmadığını söyleyerek suçun yasal unsurunun oluşmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem