Basınımız 'kısmen' özgür !

 Türkiye, basın özgürlüğünde 117'inci sırada...ABD merkezli Özgürlük Evi (Freedom House) tarafından yayınlanan 2012 basın özgürlüğü raporunda, Türkiye bu yıl da "kısmen özgür" ülkeler arasında yer aldı.Raporda, Türk hükümetinin "2011 yılında 'hoşuna gitme

Basınımız 'kısmen' özgür !

 

Türkiye, basın özgürlüğünde 117'inci sırada...

ABD merkezli Özgürlük Evi (Freedom House) tarafından yayınlanan 2012 basın özgürlüğü raporunda, Türkiye bu yıl da "kısmen özgür" ülkeler arasında yer aldı.

Raporda, Türk hükümetinin "2011 yılında 'hoşuna gitmeyen' haberlere baskı uygulamaya devam ettiği" ifadelerine yer verilirken, Ergenekon soruşturması ve KCK davası nedeniyle "Türkiye'nin dünyada en fazla tutuklu gazetecinin bulunduğu ülkelerden biri olduğu" vurgulandı.

"Anayasa tarafından güvence altına alınan basın ve ifade özgürlüğünün kısmen uygulandığı" kaydedilen raporda, Ceza Kanunu'yla Terörle Mücadele Kanunu'nun basın ve ifade özgürlüğüne zarar verdiği belirtildi.

Amerika'nın Sesi Türkçe Haberler servisinin konuyla ilgili haberine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasını Türkiye; Kolombiya, Kongo, Nepal ve Senegal gibi ülkelerle paylaşıyor. Sıralamada, Nijerya, Mali, Tanzanya gibi üçüncü dünya ülkelerinin Türkiye'nin önünde yer alması dikkat çekiyor.

197 ülkenin değerlendirildiği raporda basın özgürlüğünün en kuvvetli olduğu ülkeler Finlandiya, Norveç ve İsveç. Basın özgürlüğü açısından en sorunlu ülkeler ise İran, Beyaz Rusya, Eritre, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kore olarak sıralanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem