Başbuğ'un rütbesi sökülecek

İlker Başbuğ, cezası Yargıtay tarafından onanırsa, Rüştü Erdelhun'dan sonra TSK tarihinde Genelkurmay Başkanı düzeyinde rütbesi sökülen ikinci komutan olacak. Ergenekon'dan çıkan hapis cezaları Yargıtay tarafından onaylanırsa, muvazzaf ve emekli personel,

Başbuğ'un rütbesi sökülecek
İlker Başbuğ, cezası Yargıtay tarafından onanırsa, Rüştü Erdelhun'dan sonra TSK tarihinde Genelkurmay Başkanı düzeyinde rütbesi sökülen ikinci komutan olacak.
 
Ergenekon'dan çıkan hapis cezaları Yargıtay tarafından onaylanırsa, muvazzaf ve emekli personel, er statüsüne düşecek. Emekli general ve amirallerin rütbeleri sökülecek, madalya ve nişanları geri alınacak. Muvazzaf askerlere er iaşesi verilecek. Tutuklu muvazzaf askerler ancak hizmet eri tazminatından yararlanabilecek.
 
EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPABİLECEKLER
 
Bu kapsamda hapis cezası alınan muvazzaf personelin ailelerine, talep etmeleri halinde doğum yardım ödeneği, ölüm yardım ödeneği, tedavi ve cenaze masrafları, yakacak yardımı, giyecek ve yiyecek yardımı yapılacak. Ancak hizmet süresini dorduran general ve amirallerin kararın kesinleşmesinden sonra emeklilik için başvurma hakları bulunuyor.
 
GENERALLERİN RÜTBELERİ SÖKÜLECEK
 
Eğer bu komutanlar emeklilik talebinde bulunurlarsa hiçbir tazminat ödemeden hizmet süresini doldurdukları için emekli olabilecek ve emekli maaşlarını alabilecekler. Generallerin rütbeleri sökülecek, er statüsüyle emekli olmuş sayılacak. Ancak Emekli Sandığı tarafından ödenen maaşlarında bir değişiklik olmayacak. Emekli generaller ve aileleri lojman, orduevi gibi tüm sosyal haklarını da kaybedecek.
 
GEÇMİŞTE ÖRNEKLERİ VAR
 
10. Genelkurmay Başkanı M.Rüştü Erdelhun, 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra görevden alınmış ve yargılama sonunda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Görevini kötüye kullandığı ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2006'da yargılanıp ceza alan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil'in de rütbesi sökülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler