Başbuğ'un avukatı konuştu!

Mahkemede söz alan İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer''in, dosyaya özel yetkili mahkemenin bakamayacağını savunarak, “Anayasada 148. madde değişikliği ile yargılamanın Yüce Divan’da yapılması ve dosyanın bu hali ile derhal oraya gönderilmesi gerektiği ka

Başbuğ'un avukatı konuştu!

Mahkemede söz alan İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer''in, dosyaya özel yetkili mahkemenin bakamayacağını savunarak, “Anayasada 148. madde değişikliği ile yargılamanın Yüce Divan’da yapılması ve dosyanın bu hali ile derhal oraya gönderilmesi gerektiği kanaatindeyiz" diye konuştuğu öğrenildi.

Sezer, mahkeme çıkışında ise gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avukat İlkay Sezer, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı, maalesef Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik suçlamayla ve terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanmış bulunmaktadır'' dedi.

 Müvekkilinin tutukluluğuna itiraz edeceklerini belirten Sezer basın mensuplarının, ''İnternetandıcı belgesiyle ilgili 'Komutana arz' hususu soruldu mu, görmüş mü?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Tabii, bunlar beklenen şeylerdi zaten. Bu konuda kısıtlama kararı var. Yani bununla ilgili çok net, çok açık sayfalarca süren açıklamalarda bulundu. Ama savcı bey böyle takdir etti'' diye konuştu.

Gazetecilerin, ''İrtica ile mücadele eylem planı olayından bahsetti mi?'' sorusuna karşılık da Sezer, ''Ben, o davanın duruşmalarına da katılıyorum. O dosyada andıçla ilgili, milli savunma bakanının onayından zaten bahsedilmiyor. Böyle bir şey yok. İnternet hizmeti alınmasıyla ilgili olarak milli savunma bakanlığının bilgisi olduğu söyleniyor. onun haricinde bir şey yok'' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, ''İrtica ile mücadele eylem planı soruldu mu?'' sorusu üzerine Sezer, şunları söyledi:

''Şimdi onun sorulması normaldir. Yani dosyada zaten o var. Ama bunun müvekkille ilişkilendirilebilecek hiç bir tarafı yok. Dava dosyasında da bu yok. En son yapılan 29 Aralık 2011 tarihli duruşma tutanaklarını okursanız, müvekkilin bu belgelerde neresinde imzası var, neresinde onayı var, çok ciddi beyanlar var, beyanlarına itibar edilen ve tutuksuz yargılanan bir binbaşımız var..Kimse ben imzasını gördüm demedi ki. Hatta duruşma savcısı da, 'ben kendisinin imzasını hiç bir yerde görmedim' dedi.

Bu haldeyken suçlama bu şekilde.''Savcılığa ifade veren müvekkili İlker Başbuğ'a 50 civarında soru sorulduğunu anlatan Sezer, gazetecilerin yeniden sorduğu, ''Komutana arz'' meselesine ilişkin de, ''Onu gayet açık bir şekilde kendisi söyledi'' diye konuştu. Bir gazetecinin, ''Böyle bir şey olacağını düşünüyor muydu, aklında böyle bir şey var mıydı?'' diye sorduğu Sezer, şunları söyledi:

 ''Bu kadar yıllık devlet tecrübesine sahip birisinin, hakkında ne şekilde karar alınabileceğine dair olasılıkları düşünmemesi mümkün değil. Ama buna rağmen, benim müvekkilim, pazartesi günü benden, buraya gelip cumhuriyet savcılığıyla, gelişine ilişkin konuyu koordine etmemi istedi. Kesinlikle bu soruşturmayla ilgili ifade verip vermeme konusunda bir tereddüdü olmadı. Nitekim biz geldiğimizde soruşturma savcılığı zaten gününü belirlemişti, günü öğrendik ve başka bir davete de aslında gerek olmaksızın bugün öğleden sonra buraya geldik.

''Basın mensuplarının İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı döneminde yaptığı "Kağıt parçası" ve "boru" sözlerini kullandığından dolayı pişmanlık duyup duymadığına ilişkin Sezer; ''O konularla ilgili kendisine sorulan sorulara samimiyetle cevap verdi. Neden bunları söylediğini, gerekçesinin ne olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri komutanı olması sebebiyle emir komuta ettiği insanların psikolojik yapısını bildiğini, bunlarla ilgili iyi niyetli yapılmış açıklamalar olduğunu, hepsini tek tek söyledi. Burada başka bir amacın olmadığını söyledi. Ben de cebir ve şiddete dayalı bir soru sorulduğunu hatırlamıyorum'' dedi.

Bir basın mensubunun, ''Kendi arkadaşlarının bazı suçlamaları olmuştu. Dursun Çiçek ve diğer bazı komutanlar"  sorusu üzerine Sezer, ''O sizin iddianız. Duruşma tutanaklarını okursanız, en son 29 Aralık tarihli duruşmaya gelen arkadaşlarımız, orada hiç kimse, 'ben imzasını gördüm' demedi. Hal böyleyken bu şekilde anlaşılması yanlış olur'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem