Başbuğ’un avukatı: "Bu ihlal ortadan kaldırılmalı"

İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ yönündeki kararının ardından tahliye dilekçesini mahkemeye sundu.Silivri’ye gelerek tahliye dilekçesini mahkemeye veren İlkay Sezer, gazetecilerin soruları üzerine, “Anayasa Mahkemesi

Başbuğ’un avukatı: "Bu ihlal ortadan kaldırılmalı"

İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ yönündeki kararının ardından tahliye dilekçesini mahkemeye sundu.

Silivri’ye gelerek tahliye dilekçesini mahkemeye veren İlkay Sezer, gazetecilerin soruları üzerine, “Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvurumuza ilişkin elimize ulaşan kararı sadece müvekkilimiz açısından değil, benzer şekilde hakkı ihlal edilen ve bu şekilde gerekçesiz kararlarla cezaevinde tutulan masum insan için de uygulanması gereken hak ihlalinin yapıldığını gösteren önemli bir karar. Emsal bir karar olmasını diliyorum. Ben biraz sonra müvekkilimi tahliyesi yönünde bir dilekçe mahkemeye sunacağım. Kanaatimizce böyle bir dilekçe vermeye gerek yok. Çünkü bireysel başvurumuzda biz Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlalini tespit etmekle beraber bu kararın bir örneğini mahkemeye göndermesini talep etmiştik. Bu talebimiz de kabul edilmiş ve bu ihlalin ortadan kaldırılması gerekiyor şu saatten itibaren” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem