Başbuğ ve Büyükanıt'ın başı dertte

İnternet Andıcı Davası'nda başlayan tutuklamalar ve sanıkların şok ifadeleri gözleri başta eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a ardından da Yaşar Büyükanıt'a çevirdi.Başbuğ ve Büyükanıt hakkındaki en sert iddia ise Bugün yazarı Güntekin Avcı'

Başbuğ ve Büyükanıt'ın başı dertte

İnternet Andıcı Davası'nda başlayan tutuklamalar ve sanıkların şok ifadeleri gözleri başta eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a ardından da Yaşar Büyükanıt'a çevirdi.

Başbuğ ve Büyükanıt hakkındaki en sert iddia ise Bugün yazarı Güntekin Avcı'dan geldi. Avcı'ya göre davanın yeni dalgası iki eski genelkurmay başkanının vuracak.

Soruşturmanın eski savcısı Zekeriya Öz'ün yerine gelen Cihan Kansız döneminde, savcı soruşturmanın niteliğinin değiştiğinin altını çizen Avcı, "Dikkat ederseniz Cihan Kansız'ın savcılık döneminde gözaltı, arama ve özellikle tutuklamaya sevk işlemi yapılmadı" diyen Avcı şöyle devam etti:

"Ne yaptı Savcı Cihan?
İnternet Andıcı soruşturmasında esasen kendisinin gözaltı emri verip ondan sonra tutuklamaya sevk etmesi gereken isimler hakkında bu tedbirlere başvurmadı.

Normalde suç silsilesini oluşturduğunu düşündüğü, E. Org. Hasan Iğsız, Org. Nusret Taşdeler, Korg. İsmail Hakkı Pekin, Tümg. Hıfzı Çubuklu'ya gözaltı işlemi yapıp ifadelerini aldıktan sonra tutuklamaya sevk talebiyle mahkemeye göndermesi ceza yargılamasının rutinidir.

Ama o bunları yapmadan, ifadesini aldığı bu generalleri serbest bıraktı, tutuklamaya sevk etmedi ve iddianameyle dava açtı. Ve iddianameyle birlikte ilgili asker şahıslar ve generaller hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep etti."

SAYIN KOMUTANA ARZ
İnternet Andıcı soruşturmasında ortaya çıkan "sayın komutana arz" ibaresinin de üstüne giden Avcı bu kez kalemini eski genelkurmay başkanlarına çevirdi ve şu satırları yazdı:

"Diğer yandan İnternet Andıcı soruşturmasında "sayın komutana arz" şerhinin altında imzası olan orgeneral, ne kadar suç statüsünde kabul ediliyorsa, dönemin Genelkurmay Başkanı en azından o kadar sorumludur. Zira Genelkurmay Başkanı'nın bilgisi harici böyle bir çalışmanın daha başlangıçta hayat bulması bile mümkün değildir."

AMACIM ETKİLEMEK DEĞİL AMA...
"Amacım savcı ve mahkemeyi etkilemek falan değil, bu konuda hukuki eleştirimi serdetmektir. Kimsenin tutuklanması için çanak tutuyor da değilim" diyen Avcı, ağzındaki baklayı şu cümlelerle çıkardı:

"Fakat basına yansıyan ifadeler ve suç örgüsündeki silsile dikkate alındığında İlker Başbuğ'un tutuklanması, ceza yargılamasının rutin ve eşit işleyişinin gereğidir. Serbest kalması sürpriz (eşitsizlik), tutuklanması doğaldır. Askeri bürokrasi içinde böyle suçlar bir kadro hareketi/silsilesi şeklinde işlenir. Yaşar Büyükanıt'ın soruşturmadan kurtulması mümkün değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem