Başbuğ cezaevi günlerini anlattı

 Ocak ayından beri Silivri'de tutulan Başbuğ Reuters'a konuştu: "Aldığım askeri disiplin cezaevi şartlarına adapte olmamda yardımcı oldu. Moralim iyi. Sağlığım gayet yerinde."İnternet Andıcı davası kapsamında Silivri cezaevinde tutuklu bulunan eski Genelk

Başbuğ cezaevi günlerini anlattı

 

Ocak ayından beri Silivri'de tutulan Başbuğ Reuters'a konuştu: "Aldığım askeri disiplin cezaevi şartlarına adapte olmamda yardımcı oldu. Moralim iyi. Sağlığım gayet yerinde."

İnternet Andıcı davası kapsamında Silivri cezaevinde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, gördüğü askeri disiplinin, hapishane hayatına adapte olmasında kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Hapishaneden avukatı İlkay Sezer aracılığı ile  konuşan Başbuğ, terörist bir örgüt lideri olduğu yönündeki suçlamayı ise kesinlikle kabul edemeyeceğini dile getirdi. 68 yaşındaki Başbuğ'un sağlığının oldukça iyi olduğu belirtildi. Ocak ayından beri tutulduğu Silivri hapishanesi'nde moralinin gayet iyi olduğunu ve formunu sürekli olarak egzersiz yaparak koruduğunu vurgulayan eski genelkurmay başkanı, "Asker olarak bir çok zorluğa karşı koymak için eğitim aldık" dedi.

Kitap okumanın yanında, ikisi de general olan hücre arkadaşlarıyla devlet işleriyle ilgili tartışmalar yaptığını belirten Başbuğ, "Burada televizyon var. Emekli generaller Hürşit Tolon ve Alaettin Sevim ile birlikte kalıyorum. Avukatım dışında ailem de ziyaretime geliyor. Ayrıca CHP'den bir vekil ile de görüştüm" diye konuştu.

Konuşmasında, Başbuğ'un 22 Mart'ta duruşmasının olduğu belirtilerek, "Eski general davasının Adalet Divanı'nda görülmesini istiyor. Avukatı Sezer de, Başbuğ'a yönelik suçlamaların tutarsız ve mesnetten yoksun olduğu kanısında. Avukatı ayrıca mahkemenin müvekkilini bırakmayacağına da inanıyor" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem