Başbuğ: Biz adalet istiyoruz

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, yapılan haksızlıklara karşı intikam duygusu taşımadığını belirterek, "Hiçbir zaman ne içimizde nefret duygusu var, ne intikam duygusu var. Biz adalet istiyoruz" dedi.Eski Genelkurmay Başkanı emekli O

Başbuğ: Biz adalet istiyoruz

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, yapılan haksızlıklara karşı intikam duygusu taşımadığını belirterek, "Hiçbir zaman ne içimizde nefret duygusu var, ne intikam duygusu var. Biz adalet istiyoruz" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u ziyaret etti. Çıkışta dışarıda tutuklular için nöbetlerini sürdüren vatandaşlar için kitaplarını imzalayan Başbuğ, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Balyoz davasında gelinen noktanın herkes tarafından bilindiğini söyleyen Başbuğ, "Balyoz Davası’nın ne olduğunu sağır sultan bile duydu Türkiye’de. Bu arkadaşlarımız daha ne kadar süre burada tutuklu kalacaklar? Balyoz Davası’ndan mağdur durumda bulunan bu 237 arkadaşımızın kendilerinin ve ailelerinin çektikleri acılara artık son verilsin. Yeter. Herkes çıkıyor ve bu davanın boş olduğunu, tamamen dijital veriler. Hiçbir imzalı belge yoktur. Tamamen dijitaldir" dedi.

Cezaevinde Hanefi Avcı’yı da ziyaret ettiğini söyleyen Başbuğ, "Ben Hanefi Avcı’nın da bir hukuk cinayetiyle karşı karşıya olduğuna inanıyorum. Hanefi Avcı’yla ilgili herkes diyor ki, her şey ortada. Yanılmıyorsam 36 aydır tutuklu. Aldığı ceza esasında 5 sene. O davadan da tek tutuklu o. Neresinden bakarsanız bakın içler acısı bir durum. Devrimci Karargah Örgütü’ne üye olmak, destek olmak vs. Hanefi Avcı’ya yapılanı da doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Yapılan haksızlıklara karşı intikam duygusu taşımadığını söyleyen Başbuğ, "Hiçbir zaman ne içimizde nefret duygusu var, ne intikam duygusu var. Biz adalet istiyoruz. Haksız yere Silivri’de, Hasdal’da, Sincan’da diğer cezaevlerinde tutulan son arkadaşımız da serbest bırakılıncaya kadar bize rahat etme olanağı yok. Bu cezaevlerinde haksız yere tutulan bütün arkadaşlarımızın serbest kaldığı gün, tutuksuz yargılanma imkanının sağlandığı gün kendimizi ancak biraz rahatlamış olarak kabul edebiliriz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler