Başbakanlık'tan 'Uludere' Açıklaması

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, bazı medya organlarında gerçeklerle bağdaşmayan iddiaların yer aldığı belirtilerek, "Olayla ilgili bir hüküm verilebilmesi halen devam etmekte olan yargı sürecinin tamamlanmasıyla mümkün olabilecektir. Dolayısıyla yargı

Başbakanlık'tan 'Uludere' Açıklaması
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, bazı medya organlarında gerçeklerle bağdaşmayan iddiaların yer aldığı belirtilerek, "Olayla ilgili bir hüküm verilebilmesi halen devam etmekte olan yargı sürecinin tamamlanmasıyla mümkün olabilecektir. Dolayısıyla yargıyı doğrudan etkileme niteliği taşıyacak spekülasyonlardan uzak durulması da büyük önem taşımaktadır" ifadesine yer verildi.
 
ULUDERE BULUŞMASI
 
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 26 Temmuz tarihinde Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı açılışı sırasında Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla yaptığı görüşme hatırlatıldı. Görüşmenin tamamen insani zeminde gerçekleştiği vurgulanırken, bir kısım yayın organında gerçekle bağdaşmayan iddiaların yer aldığı belirtildi. Başbakan Erdoğan'ın bu görüşmede aileleri dinlediği, Uludere olayıyla ilgili kamuoyunda bilinen görüşleri tekrar ettiği belirtilerek, "Bu görüşlerde herhangi bir farklılık veya tenakuz söz konusu değildir" denildi.
 
"BAŞBAKAN'IN BİLGİSİ YOKTU"
 
Erdoğan'ın, Uludereli ailelere devam eden yargılama sürecine güvenilmesi gerektiğini özellikle vurguladığı kaydedilirken, yapılan her operasyonun Başbakan'ın bilgisi dahilinde yapılmadığının ailelere söylediği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz 2013 tarihinde Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış töreni sonrasında, 28 Aralık 2011'de Türkiye sınırına yakın bir bölgede gerçekleşen hava operasyonu sebebiyle hayatını kaybedenlerin bazı yakınlarıyla da bir görüşme yapmıştır.
 
İFTARDA NE KONUŞULDU
 
Tamamen insani zeminde gerçekleşen bu görüşmede, aileler olayla ilgili düşüncelerini ve taleplerini dile getirmişler, Sayın Başbakanımız da bu hadiseye gösterdikleri ilgi ve hassasiyete dikkati çekerek, hükümet olarak attıkları adımları anlatmıştır. Hal böyle iken bir kısım yayın organlarında, Şırnak'taki bu görüşme ile ilgili olarak gerçeklerle bağdaşmayan iddialara yer verilmiştir. Asılsız iddialara dayalı kurgu ve senaryolar, görüşmenin içeriğini yansıtmamaktadır.
 
Sayın Başbakanımız son derece samimi bir ortamda gerçekleşen bu görüşme sırasında aileleri dinlemiş ve Uludere olayıyla ilgili kamuoyunca bilinen görüşlerini tekrar etmiştir. Bu görüşlerde, herhangi bir farklılık veya tenakuz söz konusu değildir. Sayın Başbakanımız, devam eden yargılama sürecine güvenilmesi gerektiğini de özellikle vurgulamıştır.
 
"TERÖRLE MÜCADELEDEN BİRİMLER YASALARDAN ALDIĞI YETKİYLE ADIM ATTI"
 
Görüşmede 'Başbakan'ın talimatı olmadan bu operasyon yapılabilir mi' sorusu üzerine, gerçekleşen her operasyonun Başbakanın bilgisi dahilinde yapılmadığı belirtilmiş; terörle mücadelede ilgili birimlerin yasalardan aldıkları yetki çerçevesinde gereken adımları attıkları, bu mücadele esnasında büyük saldırılar ve mağduriyetler yaşayan güvenlik güçlerinin en üst düzeyde hassasiyetle hareket ettikleri vurgulanmıştır.
 
Olayla ilgili bir hüküm verilebilmesi halen devam etmekte olan yargı sürecinin tamamlanmasıyla mümkün olabilecektir. Dolayısıyla yargıyı doğrudan etkileme niteliği taşıyacak spekülasyonlardan uzak durulması da büyük önem taşımaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler