Başbakanlık'tan "Afet" Emri Verildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli planlama ve koordinasyonun sağlandığını bildirdi.AFAD'dan yapılan açıklamada, ülke genelinde etkili olan

Başbakanlık'tan "Afet" Emri Verildi

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksama gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli planlama ve koordinasyonun sağlandığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, ülke genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşandığı belirtildi.

Mardin-İdil-Cizre karayolunun, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı ve yaklaşık 100 aracın yolda kaldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AFAD koordinasyonu ve Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğü Mardin İl AFAD Müdürlüğü ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Mardin Valiliği bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. Askeri araçlar vasıtasıyla mahsur kalan araçlara ulaşılarak, 32 vatandaş tahliye edildi. Yol açma çalışmalarına 33 araç ve 66 personel ile devam edilmektedir. AFAD koordinesinde Diyarbakır İl AFAD Müdürlüğünden 10 personel ve 2 arama kurtarma aracı çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edildi."

Açıklamada, Mardin ve Şırnak il AFAD ekiplerinin de çalışmalara katıldığı belirtilerek, ihtiyaç halinde bölgeye gönderilmek üzere helikopter ve ilave ekip sevkine ilişkin yazıların Genelkurmay Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğüne iletildiği bildirildi.

Yoğun kar yağışları nedeniyle Giresun'da da 450 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Giresun İl AFAD Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 46 araçla yol açma çalışmaları yürütülmektedir. Söz konusu çalışmalara destek olmak amacıyla ek personel ve araç sevkiyatına ilişkin gerekli planlama ve koordinasyon sağlanmıştır. Gelişmeler, 7 gün 24 saat takip edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler